Morebitno slovo skupine AC/DC

Zaradi posledic kapi kitarista Malcolma Younga negotova usoda avstralske rock zasedbe.

Objavljeno
16. april 2014 16.43
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Avstralska hard rock skupina škotskih korenin AC/DC bo morebiti v 41. letu končala kariero. Usoda skupine je negotova, saj je pred nekaj več kot mesecem dni ustanovni član zasedbe, kitarist, koproducent in soavtor Malcolm Young doživel kap in ima od takrat v možganih krvni strdek.

Zasedba je sicer načrtovala snemanje novega albuma, prvega po letu 2008, ko je izdala Black Ice, ter posebno svetovno turnejo 40th Anniversary Tour s štiridesetimi velikimi koncerti v različnih mestih sveta. Ko so se v začetku aprila člani skupine AC/DC spet zbrali, da bi imeli en mesec vaj in se nato lotili snemanja novega albuma, je Malcolm ugotovil, da ne zmore igrati kitare, tako kot jo je prej.

Uradno usoda skupine še ni znana, vednar je velika verjetnost, da Malcolm ne bo zmogel več tako igrati, kot je doslej, in brez njega skupine AC/DC ni. Sicer je mogoče sčasoma omilit posledice kapi in tudi povrniti prejšnje sposobnosti, vendar je, kot pravijo v avstralskih medijih, bolj verjetno, da to pomeni konec delovanja skupine AC/DC.