GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 22.07.2018 16:44:46

Pintaričeva na DP pred Žakljevo

Nikola Miljković
Blaža Pintarič je na državnem prvenstvu v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu na Krvavcu premagala največjo tekmico zadnjih let Tanjo Žakelj. Pintaričeva je osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje po letu 2014, prekinila pa je niz zmag na slovenskih prvenstvih Žakljeve, ki je trajal od leta 2015.

Pintaričeva se je Žakljeve otresla v petem od šestih krogov dolge dirke, na koncu pa ju je ločilo dve minuti in 19 sekund. Tretja je bila Maruša Knap, več tekmovalk v članski elite in U23 konkurenci pa ni bilo na startu.

"Dirka je bila precej taktična, dirkali sva ena na ena. Od začetka je potegnila Tanja, kar je normalno, saj ona dirka v krosu, jaz v maratonu. V prvem krogu je videla, da se me ne bo otresla. Vsaka je nato en krog vozila počasi, bilo je zelo taktično, enkrat je skočila ena, drugič druga. V petem krogu sem se na klanec odpeljala naprej in zdržala do konca," je povedala 38-letnica, ki sploh ne šteje več, koliko naslovov najboljše v Sloveniji ima. "Ne štejem. Enkrat sem bila druga, pred mano je bila Tanja, ki je bila v konkurenci do 23 let. Dobila sem majico državne prvakinje, a jaz tega ne štejem kot zmago. Imam pa kar precej naslovov."

Pintaričeva se sicer zdaj bolj posveča maratonskim razdaljam, kljub temu pa je letos že dvakrat dokazala, da je zelo dobra tudi v krosu. Poleg zmage na DP ima še prvo mesto z mednarodnega Kamniškega krosa. A cilji ostajajo nespremenjeni, udeleževala se bo maratonov, vabil na te ji ne manjka, o vrnitvi na svetovne pokale v krosu ne razmišlja.

Za tem so se za naslove najboljših v državi pomerili še moški. V združeni konkurenci mlajših članov in članov se je zmage pričakovano razveselil najboljši Slovenec v tej sezoni Rok Naglič, ki bo tako nosil dres slovenskega prvaka v kategoriji do 23 let, v članski pa Gregor Dimic, ki je bil danes drugi, štiri minute in štiri sekunde za Nagličem. Tretje mesto je osvojil Luka Tavčar.

"Odpeljal sem svojo dirko. Ostali se me niso mogli držati. Po startu sem šel na polno, tako kot se spodobi. Ko sem videl, da mi ne sledijo, sem nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu sem celo malo popustil, saj se je še močno ulilo," je bil kratek in jedrnat Naglič, ki ga čez teden dni čaka evropsko prvenstvo med mlajšimi člani.

Članki iz rubrike