Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 19.10.2018 10:35:02

V ospredju sosedski derbi

NTK Kajuh Slovan (Pintar, Novak, Peperko) je tokrat brez upanja pri državnih prvakih.
Oste Bakal
Ta konec tedna bo še posebej zanimivo v štajerski prestolnici, kjer pri državnih podprvakih gostujejo odlični sosedje s Koroške, igralci Fužinarja Interdiskonta.

Po dosedanjih rezultatih v tem prvenstvu je težko napovedati končnega zmagovalca, a kljub vsemu so v rahli prednosti mariborski železničarji, še zlasti, če bo zaigral tudi izkušeni Grega Komac, ki je ob Soldeju in Piljku sposoben marsikoga presenetiti. Prav Mariborčani so v takšni postavi v minulem polfinalu končnice izločili takrat favorizirane igralce Fužinarja Interdiskonta. Kljub temu pa nikakor ne gre podcenjevati niti Korošcev, kjer zlasti Mitja Horvat lahko osvoji vse tri točke, zraven pa je tudi izkušeni Janez Petrovčič. 

Na ostalih tekmah tega kroga je bolj kot ne vse znano, a tudi presenečenja niso nemogoča. To še posebej velja za spopad Keme Puconci in Mengša, kjer so gostitelji favoriti, a tudi izkušeni gostje v postavi David Orešnik, Klemen Jazbič in Andraž Avbelj še zdaleč niso za podcenjevanje. Aktualna prvakinja Krka je po običaju favoritinja, tokrat proti gostom s Kodeljevega. Očitno je, da se pri Dolenjcih s prihodom Lorencia Lupulescuja niti malo ne pozna odhod Petra Hribarja. Zato je edino vprašanje, ali bo tokrat ekipa Kajuh Slovana uspela osvojiti kakšno točko v dolenjski prestolnici.

Ekipa Savinje, ki je v minulem krogu osvojila prvi točki v tem prvenstvu, tokrat gostuje pri mlajši mengeški ekipi, kjer so gostitelji vsekakor v vlogi favoritov. Mladi igralci Cornilleau Mengša so sicer minulo soboto izgubili na Koroškem, a so kljub temu že dokazali, da so iz dobrega testa. Najlažje delo v tem krogu bodo imeli igralci izolskega Arrigonija, ki gostijo ekipo Sobote. Kot vse kaže so se Prekmurci že vdali v usodo in igrajo z otroci, starimi 11 in 14 let. In če bo tako tudi tokrat, lahko v Izoli pričakujejo še en gladek poraz.

Pri ženskah je prav v Izoli največji derbi tega kroga, kjer se bosta udarili ekipi, ki lahko prideta v končnico. Favoritinje so vsekakor gostiteljice, aktualne državne prvakinje, ki tudi v tem prvenstvu poznajo zgolj zmage. Kljub temu pa nikakor ne gre prezreti, da so tudi Notranjke, zlasti Nina Zupančič, sposobne marsikoga presenetiti. Ob tem je tokrat v odlični formi tudi Katja Gutnik, tako da se morajo Jana Ludvik, Lea Paulin in soigralke dobro pripraviti. Državne podprvakinje, ki so v minulih dveh krogih utrpele dva poraza, tokrat v Zalogu gostijo ekipo Preserja, kjer zmaga ne bi smela biti vprašljiva. Še manj možnosti ima ekipa Letrike, ki na Goriškem gosti ljubljanske železničarke. Povratnice med elito so namreč favoritinje celo za nov naslov državnih prvakinj. Proti takšni ekipi (dvojčici Nika in Zala Veronik ter Tamara Pavčnik) igralke, ki jih ima na razpolago trener Miroslav Tokić, nimajo nobenih možnosti. Nekoliko bolj izenačeno bi lahko bilo na prekmursko – gorenjskem spopadu v Puconcih, kjer pa so mlade domačinke na čelu s Stašo Matis vseeno v prednosti.    

I. SNTL – Vzajemna, 4. krog (vse danes ob 17. uri)
Moški
Arrigoni Izola – Sobota
Cornilleau Mengeš – Savinja
ŽNTK Maribor – Fužinar Interdiskont
Krka – Kajuh Slovan
Kema Puconci – Mengeš
Ženske
Arrigoni Izola – Logatec
Vesna Zalog – Preserje
Letrika – ŽNTK Ljubljana
Kema Puconci – Jesenice
Kajuh Slovan - proste

Članki iz rubrike