Pegan bo vodil slovensko olimpijsko delegacijo v Bakuju

OKS je potrdil, da bo Aljaž Pegan prihodnje leto na čelu slovenske odprave na prvih evropskih olimpijskih igrah v Bakuju.

Objavljeno
16. april 2014 16.18
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so na 32. redni seji potrdili, da bo nekdanji telovadec Aljaž Pegan vodil slovensko reprezentanco na prvih evropskih olimpijskih igrah, ki jih bo prihodnje leto gostil Baku.

IO je hkrati obravnaval tudi nekatere aktualne teme slovenskega športa ter sprejel rokovnik za izvedbo volilnih opravil, ki opredeljuje postopke pri izboru novega vodstva OKS v obdobju 2014/18.

Odbor za vrhunski šport je med drugim predstavil plan dela za leto 2014, kjer bo glavni poudarek na realizaciji delovanja Olimpijskega strokovnega centra, ki so ga člani soglasno umestili v Pravila Olimpijskega komiteja Slovenije.

Točko o končnem poročilu iz olimpijskih iger v Sočiju so člani prestavili na naslednjo sejo izvršnega odbora, saj vsa poročila še niso pripravljena.

IO je obravnaval tudi delovanje komisije športnikov, člani pa so potrdili Pravilnik o izboru varuha pravic športnikov, ki bo sicer še enkrat pravno pregledan.