Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.02.2018 10:37:40

Mok ne razkriva, ali je Rusija plačala 15-milijonsko kazen

Reuters
Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne želi razkriti, ali je Rusija plačala 15 milijonov dolarjev kazni, ki ji jo je naložil zaradi razkritja sistematičnega dopinga v tamkajšnjem športu. Prav tako ni potrdil, ali je plačilo kazni pogoj, da bi lahko ruski športniki na zaključni slovesnosti iger v Pyeongchangu nastopili pod rusko zastavo.

Rusijo so decembra lani suspendirali zaradi razkritja sistematičnega dopinga v ruskem športu in jo kaznovali s 15 milijonov dolarjev visoko kaznijo. Sodelovanje na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu je Mok dovolil le izbranim ruskim športnikom, ki pa morajo nastopati pod olimpijsko zastavo, navedeni pa so kot olimpijski športniki iz Rusije.

Ali se bodo lahko športniki iz Rusije od gledalcev olimpijskih iger poslovili v ruskih uniformah in pod rusko zastavo, bo po navedbah komiteja odvisno od njihovega obnašanja v Južni Koreji. Na odločitev bi zdaj lahko vplivala novica, da so proti ruskemu igralcu curlinga Aleksandru Krušelnickemu, ki je osvojil bronasto medaljo v tekmovanju mešanih ekip, uvedli dopinško preiskavo.


Predstavnik za stike za javnostjo Mednarodnega olimpijskega komiteja Mark Adams je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal le, da ima Mok jasno določene kriterije in dodal, da ne bo vsak dan razpredal o tem, ali je Rusija poravnala izrečeno globo.

Pojasnil je še, da ruskim športnikom ne bo treba čez zaslišanja, preden pristojna komisija sprejme odločitev, ali bo izvršnemu odboru Moka v soboto priporočila odpravo suspenza Rusiji in športnikom omogočila nastop pod rusko zastavo.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) je preiskavo proti Krušelnickemu, ki naj bi bil pozitiven na meldonij, uvedlo v ponedeljek. Danes so sporočili, da danes odločitve še ni pričakovati.

Značke: rusija, zoi 2018, doping

Članki iz rubrike