Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.10.2016 13:29:06

Tako kot Slovenci tudi Slovaki danes začenjajo priprave na sobotni obračun

Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes zbrala na Brdu pri Kranju, kjer bo začela priprave na drugo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. Slednja bo prav tako priprave začela danes, in sicer v Senecu, kjer bo poskušala opraviti čim več dela pred sobotno tekmo v Stožicah.

Selektor Jan Kozak je na zbor povabil 24 igralcev. Med njimi je najbolj slovito ime Marek Hamšik, ki v zadnjem obdobju izvrstno igra za italijanski Napoli. Ne bo pa izkušenega srednjega branilca Fenerbahceja Martina Škrtela, ki je kaznovan.

Kozak pred dnevi še ni vedel, kdo ga bo zamenjal. "Videli bomo, v kakšnem stanju bodo Kornel Salata, Lukaš Štetina, Tomaš Hubočan, Jan Durica. Imam štiri igralce, videli bomo, za koga se bom odločil," je dejal Kozak, ki ima nekaj neznank tudi glede zdravja svojih igralcev, medtem ko se mu v napadalnem delu odpira kar nekaj izbire z Adamom Nemcem, Marekom Bakošem in tudi Robertom Makom.

Po porazu proti Angliji na uvodni tekmi kvalifikacij (0:1) napoveduje, da tudi Slovenija in za njo Škotska ne bosta lahki tekmici. "Analiziral sem tekmo z Anglijo in če bi dali svoj maksimum, bi lahko bilo bolje. Toda nočem več o tem razmišljati, pred nami sta tekmi s Slovenijo in Škotsko. Tekmeca nista iz lahke kategorije, težko bo in zato se moramo dobro pripraviti," je slovaškim medijem poudaril slovaški selektor.


Ta je sicer v izbrano vrsto za omenjena dvoboja poklical vratarje Matuša Kozačika (Viktoria Plzen), Jan Novoto (Rapid Dunaj) in Martina Dubravko (Slovan Liberec), branilce Petra Pekarika (Hertha Berlin), Lukaša Pauschka (Mlada Boleslav), Erika Saba (Beitar Jeruzalem), Martina Škrtela (Fenerbahce), Jana Durico (Trabzonspor), Lukaša Štetino (Dukla Praga), Kornela Salato (Slovan Bratislava), Tomaša Hubočana (Olympique Marseille) in Jakuba Holebeka (Žilina), veziste Raberta Maka (Zenit St. Peterburg), Jana Greguša (Koebenhavn), Patrika Hrošovskyja (Viktoria Plzen), Juraja Kucko (AC Milan), Filipa Kissa (Haugesund), Jakuba Považaneca (Dukla Praga), Mareka Hamšika (Napoli), Vladimirja Weissa (Al-Gharafa) in Dušana Šventa (Slavia Praga) ter napadalce Michala Duriša, Mareka Bakoša (oba Viktoria Plzen) in Adama Nemca (Dinamo Bukarešta).

Ta seznam je pred dnevi komentiral tudi selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec. "Pri Slovakih ne bo štoperja (Škrtela; op. STA), kar zna biti zanje določen 'hendikep', ampak drugo imajo praktično vse. Kar me žalosti, je to, da vidim, da Hamšik kar veliko zabija. Je njihov vodja. To je ena izmed težav. Ampak obenem imajo oni reprezentanco, v kateri ne menjavajo veliko. Lahko pridejo tudi brez treninga in vedo, kaj morajo delati, saj igrajo večinoma z enakim sistemom 4-1-4-1," o slovaški vrsti meni Katanec.

Ob že omenjenem domačem slovaškem porazu proti Angležem so v 1. krogu kvalifikacij Slovenci v Litvi igrali 2:2, v skupini F pa sta še Malta in Škotska, slednja je v medsebojnem obračunu zmagala s 5:1.

Slovaška, ki se je na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji prebila v osmino finala, je na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife 28., Slovenija pa 67.

Značke: slovaška, slovenija

Članki iz rubrike