Magazin > VIP
143 ogledov

Umrla glasbenica, muza Rolling Stonesov

Anita Pallenberg
Anita Pallenberg, nekdanje dekle kitarista benda Rolling Stones Keitha Richardsa in ljubica pevca Micka Jaggerja, je umrla v 73. letu starosti.

Richardov predstavnik je povedal, da je Pallenbergova umrla v torek v bolnišnici na jugu Anglije.

Razloga za smrt niso razkrili, so pa povedali, da je bila že dlje časa bolna in da so bili v času smrti ob njej najbližji.

Pallenbergova in Richards sta postala par leta 1967, potem, ko jo je speljal kitaristu Brianu Jonesu.

Richards se je od nekdanjega dekleta poslovil tudi prek Twitterja.

Romantične zdrahe so Rolling Stones močno pretresle, saj je moral Jones, kmalu po tem, ko ga je Pallenbergova zapustila, oditi iz benda. Jones je mesec kasneje utonil v svojem bazenu.

V svoji avtobiografiji je Marianne Faithfull, nekdanje Jaggerjevo dekle Pallenbergovi pripisalo velik vpliv na skupino. Zapisala je, da so se zaradi nje spremenili.

“Praktično lastnoročno je v Londonu zakuhala kulturno revolucijo s tem, ko je združila člane Rolling Stonesov,” je zapisala.

Pallenbergova in Richards sta bila skupaj 12 let, a nikoli poročena. Imela sta dva otroka, sina Marlona, ki ima danes 46 let in hčer Angelo, ki je stara 44 let. Pallenbergova je rodila še enega otroka, ki pa je leta 1976 umrl.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.