Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
11.35

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Urša Bogataj Urša Bogataj Nika Križnar Nika Križnar Maren Lundby skoki Ema Klinec Ema Klinec

Petek, 19. 1. 2018, 11.35

6 let, 3 mesece

Smučarski skoki, Zao (ž)

Slovenke navdušile na Japonskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ema Klinec | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Norvežanka Maren Lundby, vodilna v svetovnem pokalu smučarskih skakalk to zimo, je bila najboljša tudi na prvi tekmi svetovnega pokala v japonskem Zau, kjer je slavila prepričljivo zmago. Uspešne so bile tudi Slovenke, saj so kar tri končale med najboljšo deseterico oziroma štiri med 11, najboljša med njimi je bila Ema Klinec na šestem mestu.

"Nepozornosti se niso dogajale namenoma. To je bila seveda velika izkušnja za tekmovalko samo, za trenerje in tudi za tiste, ki proizvajajo drese. A drese smo uredili, res pa je, da nobena ni želela namenoma goljufati. Vesele smo, da so se stvari lepo uredile," je po današnji tekmi povedala Ema Klinec, potem ko je imela slovenska vrsta minuli vikend v Sapporu kar dve diskvalifikaciji.

Po današnjem šestem mestu je bila razumljivo boljše volje: "Današnji finalni skok je bil dober, zato sem bila tudi vesela ob pristanku. Imela sem malce slabše razmere, zato tudi kakšen meter manj. A pomembno je to, kar sem čutila v zraku, imela sem dober upor, kar pomeni, da sem smuči lepo postavila za let. V takem ritmu želim nadaljevati in s tem pridobivati na samozavesti."

Za lep ekipni uspeh slovenske vrste so poskrbele tudi preostale tekmovalke. Poleg Klinčeve sta med deseterico končali še Nika Križnar na sedmem in Urša Bogataj na desetem mestu, Špela Rogelj pa je bila enajsta. Točke je dosegla tudi Maja Vtič, ki je končala na 28. mestu.

Križnarjeva še ni bila tako visoko

Nika Križnar je osvojil sedmo mesto. | Foto: Reuters Nika Križnar je osvojil sedmo mesto. Foto: Reuters Prešerne volje po nočni preizkušnji v deželi vzhajajočega sonca je bila tudi mlada Križnarjeva, ki je dosegla uspeh kariere: "Zavedam se, kaj mi je danes uspelo. Že včeraj sem dobro začela, kljub temu, da so bile vetrovne razmere težje. Danes je bilo bolje, tudi moji skoki pa so bili en za drugim dobri, lepi. Zelo sem zadovoljna, ker sem dosegla svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. To bom samo še stopnjevala. Vem pa, da moram pri samem doskoku še veliko popraviti."

Zao bo jutri gostil še dve tekmi svetovnega pokala, nato pa se bo karavana vrnila na staro celino. Najprej bo na Japonskem na sporedu druga ekipna tekma v zgodovini tega športa v ženski konkurenci. Slovenske barve bodo zastopale Bogatajeva, Rogljeva, Klinčeva in Križnarjeva. Nato bo sledila še posamična preizkušnja.

Najboljše skakalke se bodo na naslednji tekmi zbrale v Sloveniji, ko bo svetovni pokal med 26. in 28. januarjem na Ljubnem ob Savinji.

Ne spreglejte