Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 10. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat LeBron James Dwyane Wade Kevin Durant Stephen Curry Golden State Warriors Cleveland Cavaliers

Torek, 17. 10. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Onkraj luže pri Dragiću bo napeto kot že dolgo ne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Dwyane Wade LeBron James | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu se bodo danes ponoči odprla vrata nove sezone. Naslov najboljšega branijo Golden State Warrios. Videti je, da bo letos pot do naslova nekoliko težja, saj so se nekatere ekipe občutno okrepile. Napeto bo kot že dolgo ne, tudi pri Miamiju našega Gorana Dragića, saj bi radi letos spet prišli v končnico. Našemu košarkarju pa napovedujejo, da bo najboljši evropski organizator igre v NBA, med vsemi pa dvanajsti, kar je zabeleženo v obširni infografiki.

Kar 28 od 30 športnih direktorjev je izglasovalo, da bo naslov prvaka tudi v tej sezoni romal v roke košarkarjem Golden State Warriors na čelu s Kevinom Durantom in Stephom Curryjem. Prvaki se pretirano niso okrepili. V svoje vrste so pripeljali Izraelca Omrija Casspija in Nicka Younga, ki sta bila poleti na tržnici.

Ekipa, ki jo vodi Steve Kerr, je lani pometla s konkurenco, tudi letos pa bojevnike večina spet vidi na vrhu.

Wade in James združila moči, prišel še Rose

Dwyane Wade in LeBron James sta po Miamiju, kjer sta osvojila naslov prvaka, združila moči pri Clevelandu. | Foto: Getty Images Dwyane Wade in LeBron James sta po Miamiju, kjer sta osvojila naslov prvaka, združila moči pri Clevelandu. Foto: Getty Images A apetiti so zrasli tudi v drugih ekipah. Pri lanskih finalistih in predlanskih prvakih Cleveland Cavaliers stavijo na izkušene košarkarje. Odpovedali so se Kyrieju Irvingu, iz Bostona pa v zameno dobili Isaiaha Thomasa, Jaeja Crwderja in Hrvata Anteja Žižića, največji okrepitvi pa sta izkušena Dwyane Wade in Derrick Rose, ki sta prišla iz Chicaga.

Kot je videti, bo bolj vroče na Zahodu. Poleg Golden State Warriors visoko pogledujejo tudi pri drugih ekipah.

 

Ohklahoma pripeljala Paula Georgea in Carmela Anthonyja

Carmelo Anthony je zapustil New York in se odpravil k Oklahomi. | Foto: Getty Images Carmelo Anthony je zapustil New York in se odpravil k Oklahomi. Foto: Getty Images Houston Rockets so v svoje vrste pripeljali Chrisa Paula, na njegovo mesto pri Los Angeles Clippers se je namestil srbski virtuoz Miloš Teodosić. Skupaj z Jamesom Hardnom bosta pri Raketah tvorila najboljši branilski par.

Nevarna bo tudi Oklahoma. V svojih vrstah ima gospoda trojnega dvojčka Russlla Westbrooka, ki je dobil družbo Paula Georgea in Carmela Anthonyja. Sicer nista kaliber Kevina Duranta, ki je blestel v tem dresu pred odhodom v Golden State, a ekipi bosta prinesla veliko.

Ob tem je treba izpostaviti vselej močni San Antonio, ki ima spet zasedbo, ki bo mešala štrene najboljšim.

Dragić edini Slovenec, Dončiću namenjajo številko 1 na naboru leta 2019

Goran Dragić je edini slovenski košarkar v ligi NBA. Pri Miamiju od kapetana zlate reprezentance z evropskega prvenstva veliko pričakujejo. | Foto: Getty Images Goran Dragić je edini slovenski košarkar v ligi NBA. Pri Miamiju od kapetana zlate reprezentance z evropskega prvenstva veliko pričakujejo. Foto: Getty Images Kaj pa Slovenci? Potem ko so se pri Detroitu odpovedali Benu Udrihu, bomo imeli za zdaj le Gorana Dragića. Zlati deček slovenske reprezentance ostaja pri Miamiju. Da bi njihova pot v novi sezoni vodila proti četrtemu naslovu v zgodovini kluba, ni realno, zato pa si lahko obetajo preboj v končnico. Zlasti če bodo Gogi in druščina pokazali takšno igro kot v drugi polovici pretekle sezone.

Takrat so nanizali kar 30 zmag in 11 porazov. In ker je kapetan zlate slovenske reprezentance na nedavnem evropskem prvenstvu še dodatno dozorel, si lahko navijači Miamija od njega obetajo veliko. Slovenski ljubitelji košarke pa z nestrpnostjo pričakujemo, da ga bomo spet videli na delu.

Se pa v ZDA vse več govori tudi o Luki Dončiću, ki mu pripisujejo prvo mesto na naboru prihodnje leto.

Ne spreglejte