favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 12.11.2018 18:29:59

Iličić BREZ ovinkarjenja o ODGOVORNOSTI ekipe za slovo Kavčiča in o konfliktih z Benedejčičem!

Grega Wernig
Slovenska reprezentanca se je danes zbrala na Brdu pri Kranju in začela priprave na zadnji tekmi lige narodov proti Norveški in Bolgariji.

Cilj je jasen: dve zmagi in obstanek v ligi C. Oziroma vsaj možnosti za to. »Zavedamo se, da bo težko. Proti obema ekipama smo že izgubili. Kot pa sem že večkrat povedal, moramo pokazati večjo borbenost, požrtvovalnost, sploh pa te napake, ki smo jih delali, je treba popraviti. Ker mislim, da smo izgubljali predvsem zaradi naših napak. Če to odpraviš, potem se lahko nadejaš pozitivnega rezultata,« je za NZS povedal Iličić.

Ta meni, da sprememba na selektorskem mestu - Bendejčič je nasledil Tomaža Kavčiča - ne bi smela pomeniti posebnih sprememb in da so v veliki meri za dosedanje izide odgovorni igralci sami. »Mislim, da na koncu koncev smo igralci odgovorni za rezultate. Na žalost pa je selektor ta, ki mora oditi, saj je težko zamenjati toliko igralcev. Vemo, da v Sloveniji ni veliko igralcev na tej ravni, ampak prihajajo novi, mladi, željni dokazovanja. Zavedati pa se morajo, zakaj so tu, kakšni so cilji. V ekipo verjamem, če ne bi, ne bi prihajal sem,« pove Iličić, ki trenutno igra v izvrstni formi. »Če bi s to miselnostjo na vse skupaj gledal par let nazaj, bi bilo še bolje, ampak nazaj ne gledam, treba pa je tako nadaljevati,« pravi ’Jojo’, ki je tudi postal eden vodij v ekipi. Je pozitiven, združevalen, kot so zapisali pri NZS. Zakaj takšna sprememba v primerjavi s preteklostjo?

»Z leti se vse naučiš, pride družina, ne razmišljaš več toliko o bedarijah, niti o nogometu, bolj si sproščen, razmišljaš o tem, kako se boš družil z otrokom, z ženo ...,« je razložil Iličić in se ozrl na svoje začetke, ko je tudi že igral pod Benedejčičevim vodstvom. »Pri Benedejčiču sem redno igral pri Interblocku. Seveda so bili tudi manjši konflikti, kar je pri meni normalno, ampak sva bila vedno v dobrih odnosih,« je zaključil Iličić.

Tekma z Norveško bo v petek ob 20.45 v Stožicah, zadnji obračun v ligi narodov pa bo v ponedeljek v Sofiji proti Bolgariji, prav tako ob 20.45.

Članki iz rubrike