Po spopadu spopad navijačev

VIDEO: Po zmagi, škandalu s skokom in pretepih nasmejani Habib sporoča ...

T.L.
8. 10. 2018, 14.03
Posodobljeno: 8. 10. 2018, 14.50
Deli članek:

Habib se zaradi groženj s sankcijami zaradi dogajanja po zaključku uradnega boja ne obremenjuje pretirano.

Instagram
Habib Nurmagomedov je že nasmejan.

Kaj se bo izcimilo iz škandaloznega dogajanja po spektaklu UFC 229 v Las Vegasu, ko je Rus Habib Nurmagomedov najprej ubranil svetovni naslov UFC prvaka, ko si je uklonil Irca Conorja McGregorja, nato pa zakuhal škandal škandalov z napadom na člana McGregorjeve ekipe, še ni jasno. Borec, star 30 let, se je menda lotil Dillona Danisa iz McGregorjevega tabora zaradi zbadljivk, s katerimi ga je s strani 'obmetaval'. Vsesplošni pretep, v katerem sta obe strani zadali kakšen udarec ali dva, se je zunaj dvorana prenesel še na navijače obeh borcev. Na spletu je kar nekaj posnetkov spopadov oboževalcev, ki so na lastno pest nadaljevali dogajanja iz dvorane. 

McGregor se po dvoboju ni soočil s predstavniki medijev, ampak je na twitterju le kratko zapisal: "Dober udarec. Veselim se nove borbe."  Habib je stopil pred novinarje, vendar je bil v izjavi kratek in ni dovolil novinarskih vprašanj. Spomnil je na vse incidente, ki si jih je privoščil McGregor in dodal, da ne bo dovolil sramotenja vere, države in družine. Predsednik UFC Dana White odgovornosti za stopnjevanje nešportnega dogajanja med taboroma McGregor - Habib ni želel prevzeti, kljub vprašanjem novinarjev, ali ne bi resnejši ukrepi že ob letošnjem napadu McGregorjevih na avtobus Habibove ekipe in številnih drugih incidentih, zmanjšali napetosti med ekipama. 

Svet pa so preplavile tudi fotografije in posnetki veselja v ruski republiki Dagestan po Habibovi zmagi. Njihova noč je bila namreč kratka, veselje in slavje se kar ni končalo. Pretep po koncu borbe jih prav nič ni motil. 

Profimedia
Navijači v Dagestanu so z napetostjo spremljali dvoboj.

Habib z nasmehom na obrazu sporoča ...

Tudi Habib se zaradi groženj s sankcijami zaradi dogajanja po zaključku uradnega boja ne obremenjuje pretirano. Na družbenem omrežju je objavil več svojih fotografij, na kateri se smeji, ob eni pa je zapisal: "Moj obraz, ko nekdo reče, da mu moj skok ni bil všeč. Ampak tako sem se trudil ..." Nato pa še dodal, da upa, da s svojim skokom ni užalil čustev ljudi. 

Ob drugi fotografiji je zapisal,da potrebuje nove sovražnike, saj mu bodo sicer postali stari všeč. In ob tretji pa, da je napovedal, da bo 6. oktobra povedal vse, ob tem pa se je zahvalil še zvestim navijačem. 

Oče napovedal lekcijo, navijači v pričakovanju

Rus se bo danes vrnil v domovino, kjer lahko pričakuje velikansko slavje v areni svojega najljubšega nogometnega kluba Anži Mahačkala. 

Poleg veselja pa ga doma čaka še lekcija: njegov oče Abdulmanap, ki ni dobil ameriške vize, da bi si lahko ogledal sinov dvoboj, je že napovedal, da bo sina kaznoval zaradi grdega vedenja po dvoboju. "Potrebujemo disciplino in red," je dejal po poročanju britanskega BBC za rusko televizijo Channel One TV. "v ringu lahko počneš, kar hočeš. Ampak izven njega morajo vladati mir."