Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
8 22.09.2017 08:36:21

PISALA SE JE ZGODOVINA! Poglejte TO, kaj takega se ni zgodilo še NIKOLI. Luka Dončić kot ŠTEVILKA ENA nabora odhaja v ...

Fiba
Ugledni ameriški Bleacher Report v obsežnem zapisu poudarja, da poletje še nikoli ni tako zelo spremenilo napovedi kakega nabora lige NBA.

"Poletje je ponavadi mrtva sezona, poleti se ne more spremeniti nič. A vendar se tokrat je spremenilo, tokrat so se zgodile največje spremembe doslej," poudarjajo ameriški novinarski kolegi in dodajajo, da so se zaradi teh zgodovinskih sprememb spremenile vse napovedi nabora lige NBA leta 2018, na katerem bo seveda sodeloval tudi Luka Dončić. In to močno spremenile, kajti dosedanji favoriti so zdrsnili, na suvereno prvo mesto pa je skočil ... jasno, uganili ste. 

"Fant, ki je bil doslej številka 1, po tem poletju, po tem Eurobasketu, to ne more biti več. Videli smo namreč 18-letnika, ki je več kot enakovredno igral proti bratoma Gasol, bratoma Hernangomez, Kristapsu Porzingisu in ostalim izkušenim igralcem iz lige NBA. Luka Dončić je bil eden ključnih mož pri slovenskem osvajanju naslova, tako da na draft odhaja kot najbolj dokazan up. Ogledniki klubov so si zato praktično že edini, da je najresnejši kandidat za številko ena."

Bleacher Report v nadaljevanju poudarja, da košarkarji z ameriških univerz s tem ne morejo tekmovati in da bi se to moralo pokazati tudi na naboru. Ugledni ameriški medij je zato sestavil nov navidezni nabor, kot mu pravijo, na njem postavil Dončića na prvo mesto, to pa bodo ob naslednjih spremembah lestvic zagotovo storili tudi vsi ostali napovedovalci. In kateremu klubu napovedujejo našega velikega dragulja?

Tu so stvari seveda malce drugačne, kajti treba je predvideti razplet sezone in žreb med najslabšimi ekipami. Statistično gledano pa Bleacher Report (in ni edini!) predvideva, da bo Dončić končal pri Chicago Bullsih, ki so to poletje že dobili enega velikega evropskega talenta, in sicer finskega čudežnega dečka Laurija Markkanena.   

Značke: dončić, nabor, nba

Članki iz rubrike