Šport
428 ogledov

Usik utišal občinstvo in izzval Joshuo

Tony Bellew Oleksandr Usik
V Manchestru se je odvil dvoboj za naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji verzije IBF, WBA, WBC in WBO.

Ukrajinski boksar Oleksandr Usik je v dvoboju z Britancem Tonyjem Bellewom v Manchestru s knockoutom v osmi rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji verzije IBF, WBA, WBC in WBO. Zmaga v dvoboju je bila njegova 16. v karieri, dvoboja med profesionalci doslej ni izgubil, 12 jih je dobil že pred koncem zadnje runde.

Ema Kozin Boks Šport Kozinova najbolj obetavna na svetu

Do osme runde pa 31-letnemu Ukrajincu, olimpijskemu prvaku iz Londona leta 2012, tokrat ni šlo vse po načrtih. Štiri leta starejši tekmec je bil boljši, vodil je po sodniških točkah, a Bellew nato napada tekmeca ni zdržal.

Britanec je po koncu dvoboja napovedal slovo od ringov, Usik pa je dejal, da je pripravljen prestopiti v težjo kategorijo in se boriti s svetovnim prvakom Anthonyjem Joshuo.

"Vedel sem, kako boksa, pred leti sem bil njegov partner na treningih. A se očitno tam nisem dovolj naučil. Dal sem se od sebe, vendar je bilo premalo. Usik je odličen boksar, najboljši, s katerim sem se kadar koli pomeril," je bil poln hvale na račun prvaka Bellew, ki je v 34. dvoboju zabeležil šele tretji poraz.

mario melo Bizarno Šport Sloviti boksar umrl med nažiranjem z rogljički
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.