favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 17.07.2017 15:18:57

MEJNIK: Začetek nove ere v elitni slovenski nogometni ligi

Grega Wernig
V Dravogradu se je konec tedna pisala zgodovina, v dresu kranjskega Triglava je namreč v najmočnejši slovenski ligi debitiral nek golobradi mladenič in s tem poskrbel za prav poseben mejnik v PLTS.

Bilo je le vprašanje časa in konec tedna smo res dobili prvega. Z njim se je začela tudi nova era v elitni slovenski nogometni ligi. Ime mu je David Zec in nosi dres kranjskega Triglava. V soboto je na tekmi z Ankaranom začel v udarni postavi in s tem postal sploh prvi igralec rojen v 21. stoletju, ki je zaigral v PLTS.

Zec se je rodil le nekaj dni po vstopu v novo tisočletje, petega januarja, če smo natančni. Začetek nove ere, Zec je bil prvi, Zec orje ledino, kmalu mu bodo sledili drugi. Generacija Z prihaja.

"Tekma kot tekma, nisem se preveč obremenjeval z njo. Vselej poskušam na enak način vzeti tekmo. Ni bilo kakšnega dodatnega pritiska, ker je šlo za prvoligaški krst, sem pa razmišljal o dvoboju že nekaj dni prej. Nisem se z njim obremenjeval, ker v takem primeru hitro lahko pregoriš," o vsem skupaj pravi David Zec, mladinski reprezentant Slovenije.

"Manjše presenečenje je bilo zame, da sem začel v prvi postavi, a to ni vplivalo na mojo predstavo. Kot vsak igralec si tudi sam želim, da bi v tej sezoni zbral kar največ igralnih minut, glavni cilj pa je obstanek med elito. Osebni cilji so pomembni, a ekipa je vselej na prvem mestu," je za spletno stran Triglava še dejal nadebudni nogometaš, ki so ga že opazili tudi ogledniki klubov iz tujine.

Značke: david-zec, plts

Članki iz rubrike