Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 11. 2018,
8.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Gorazd Podržavnik Nikolas Pregelj

Četrtek, 15. 11. 2018, 8.44

5 let, 5 mesecev

Nikolas Pregelj

Bo slovenske plavalne barve na OI branil Avstralec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Gorazd Podržavnik | "Počakajmo na izide, a z omenjenimi rezultati v velikem bazenu bi bil zelo zanimiv za slovensko plavanje," o Nikolasu Preglju pravi Gorazd Podržavnik.  | Foto Vid Ponikvar

"Počakajmo na izide, a z omenjenimi rezultati v velikem bazenu bi bil zelo zanimiv za slovensko plavanje," o Nikolasu Preglju pravi Gorazd Podržavnik.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalna zveza Slovenije je pred dnevi prejela dopis avstralskega plavalca Nikolasa Preglja. Gre za Avstralca z dvojnim državljanstvom, ki se je na slovenski zvezi pozanimal o možnostih za nastop za Slovenijo.

Pregelj je zadnji dve leti prekinil športno pot, da bi dokončal študij, zdaj pa se vrača v bazene. "Tekmovalno sem začel plavati z 12 leti, ko sem prekinil športno pot, sem bil v Avstraliji tretji plavalec na 50, 100 in 200 metrov prsno," je v pismu slovenskemu selektorju Gorazdu Podržavniku zapisal Pregelj, ki je oktobra nastopil tudi na avstralskem prvenstvu v 25-metrskem bazenu, se v vseh treh prsnih disciplinah zavihtel v finale, najbližje stopničkam pa je bil s četrtim mestom na 200 metrov prsno.

"Počakajmo na izide"

Pregelj, ki je letos plaval 27,41 na 50 metrov prsno, 59,23 na 100 metrov prsno in 2:09,49 na 200 metrov prsno v malem bazenu, enake izide obljublja tudi za aprilsko avstralsko prvenstvo v velikem bazenu, ko bo po prekinitvi dvignil formo za daljši objekt.

"Počakajmo na izide, a z omenjenimi rezultati v velikem bazenu bi bil zelo zanimiv za slovensko plavanje," dodaja selektor Podržavnik, ki ve, da bi obljubljeni časi pomenili tudi pot na olimpijske igre čez dve leti v Tokiu 2020.

Preberite še:

Peter John Stevens
Sportal Še zadnja priložnost plavalcev za norme
Neža Klančar
Sportal Klančarjeva spet izstopala in se približala normi za SP

 

Ne spreglejte