favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Film Oblika vode z največ nominacijami za zlate globuse

Deli na:
Film Oblika vode z največ nominacijami za zlate globuse

Foto: The Shape of Water

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda je danes objavilo nominacije za 75. podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus, ki jih bodo podelili 7. januarja na Beverly Hillsu. Največ nominacij, skupaj sedem, je dobila fantastična ljubezenska zgodba Oblika vode Guillerma del Tora.

Oblika vode je med drugim nominirana v kategoriji najboljša drama, Sally Hawkins pa je nominirana za najboljšo igralko v tej kategoriji. Film pripoveduje o osamljeni delavki v strogo varovanem vladnem laboratoriju (Sally Hawkins), katere življenje se za vedno spremeni, ko odkrije vznemirljiv tajni eksperiment. Ljubezenska zgodba, postavljena v čas hladne vojne, je na letošnjem mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah prejela zlatega leva za najboljši film.

S po šestimi nominacijami mu sledita filma Zamolčani dokumenti in Trije plakati pred mestom, ki sta oba nominirana tudi v kategoriji najboljša drama. Meryl Streep za vlogo v prvem, Frances McDormand za vlogo v drugem pa sta nominirani za najboljšo igralko v omenjeni kategoriji.

V kategoriji najboljša drama sta sicer nominirana še filma Pokliči me po svojem imenu in Dunkirk.

Za najboljšo igralko v kategoriji drama pa sta nominirani še Jessica Chastain (Velika igra) in Michelle Williams (Ves denar sveta).

Za najboljšega igralca v kategoriji drama so nominirani Timothee Chalamet (Pokliči me po svojem imenu), Daniel Day-Lewis (Fantomska nit), Tom Hanks (Zamolčani dokumenti), Gary Oldman (Najtemnejša ura) in Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.).

Za režijo pa so nominirani Guillermo del Toro (Oblika vode), Martin McDonagh (Trije plakati pred mestom), Christopher Nolan (Dunkirk), Ridley Scott (Ves denar sveta) in Steven Spielberg (Zamolčani dokumenti).

Štiri nominacije je dobil film Lady Bird, po tri nominacije pa imajo filmi Ves denar sveta, Pokliči me po svojem imenu, Dunkirk, I, Tonya in Največji šovmen.

Zlati globusi veljajo za neuradno napoved prestižnejših filmskih nagrad oskar. Podeljujejo jih od leta 1944 v 14 filmskih in 11 televizijskih kategorijah.