Šport > Košarka
54 ogledov

Zelena luč za Dragića in druščino

goran dragić EPA
Izvršni organ Fiba Europe je zasedal v Dublinu in med drugim obravnaval odgovore nacionalnih košarkarskih zvez, ki jim je pretil suspenz zaradi nespoštovanja zahtev Fiba Europe.

Odslej nobena zveza ni več pod suspenzom, kar pomeni, da bo lahko tudi slovenska košarkarska reprezentanca nastopila v kvalifikacijah za EP 2017.

Board FIBA Europe je ugotovil, da so nacionalne zveze podrle preoblikovanje evropskih klubskih tekmovanj, zato nobena zveza ni več pod suspenzom. Tako bo lahko tudi slovenska moška reprezentanca sodelovala v naslednjih tekmovanjih, ki jih bo organizirala Fiba Europe.

Kot je znano, je Fiba Europe aprila zagrozila, da bo suspendirala nacionalne zveze, ki ne podpirajo njenih tekmovanja. Med njimi se je znašla tudi Slovenija, ki je zdaj dobila zeleno luč, da bo lahko reprezentanca, v kateri bo skoraj zagotovo tudi prvi zvezdnik slovenske košarke Goran Dragić, igrala v kvalifikacijah za naslednjo evropsko prvenstvo.

Slovenijo v septembrskih kvalifikacijah čakajo trije tekmeci - Ukrajina, Bolgarija in Kosovo, na EP, ki bo potekal na Finskem, v Romuniji, Turčiji in Izraelu, pa se bo uvrstila prvouvrščena reprezentanca iz vsake od sedmih kvalifikacijskih skupin in še štiri drugouvrščene.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.