Šport
53 ogledov

Slovenci ''obsedeli'' pred televizorji

Tina Trstenjak Stanko Gruden/STA
Nedavno končane olimpijske igre v Braziliji so v Sloveniji pritegnile veliko navijačev pred televizijske sprejemnike.

Kot je sporočila RTV Slovenija, si je vsaj minuto katerega od njenih prenosov s tekmovanj v Riu ogledalo 1,465 milijona različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Televizija Slovenija je predvajala skupno 257 ur programa letošnjih poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru in devet ur večerne oddaje Rio.

Igre v Riu in uspešni nastopi slovenskih športnikov so pred male ekrane privabili številne gledalce. Končni boj judoistke Tine Trstenjak za zlato medaljo je v torek, 9. avgusta, spremljalo 13,4 % ali 262.400 gledalcev oziroma 35-odstotni delež takratnih gledalcev televizije.

Dan pozneje je boj za medaljo kajakaša Petra Kauzerja v povprečju spremljalo 8,6 % ali 169.400 gledalcev, kar predstavlja 23 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Z bronom je komplet odličij dopolnila judoistka Ana Velenšek v četrtek, 11. avgusta. Tekmo je v povprečju spremljalo 8,6 % ali 168.300 gledalcev.

Zadnjo medaljo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah je prijadral Vasilij Žbogar. Njegov boj za srebro je spremljalo 6,3 % ali 123.100 gledalcev, podelitev medalj pa 7,9 % ali 155.700 gledalcev.

Tudi moška rokometna reprezentanca je imela pred televizijskimi zasloni številne privržence. Šest tekem, v katerih je igrala slovenska reprezentanca, si jih je na Televiziji Slovenija v povprečju ogledalo 6,2 % ali 122.300 gledalcev, kar v povprečju predstavlja 35 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Vsaj minuto katerega koli prenosa tekem olimpijski iger pa si je na TV SLO 2 ogledalo 74,7 % oziroma 1.465.000 različnih gledalcev, starejših od štirih let, so še sporočili iz nacionalne televizije, kjer je zanje raziskavo o gledanosti naredil AGB Nielsen Media Research s panelnim vzorcem 450 gospodinjstev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.