Šport > Nogomet
43 ogledov

''Kar se je zgodilo, smo pustili za seboj''

NK Maribor Jean-Philippe Mendy EPA
Aktualne državne prvake na tekmi 32. kroga Prve Lige TS čaka obračun s Celjani, ki so v preteklih tednih nanizali štiri zaporedne zmage - dve ligaški in dve pokalni.

Mariborčane v lovu na Olimpijo, ki ima na ligaški lestvici točko prednosti pred večnim tekmecem, čaka gostovanju v Celju. Trener slovenskega prvaka Darko Milanič je razkril, da so tekmeca dodobra analizirali in pripravili načrt za tekmo, ki se na Areni Petrol prične ob 16.55.

''Analizirali smo njihovo igro, imajo hitrost, dinamiko. Kot vsaka ekipa pa imajo določene slabosti in skušali jih bomo izkoristiti. Za nas je predvsem pomembno, da zberemo ustrezno mero energije in mentalne svežine, kar je manjkalo na zadnji tekmi. Potrebujemo odločnost, želim videti agresivne fante na igrišču. Da smo več časa na nasprotnikovi polovici, jih onemogočimo v organizaciji igre in presenetimo v odvzemu žoge, kar bi nam potem olajšalo zadeve,'' je povedal Milanič.

Marborske nogometaše so na treningu pred tekmo znova obiskali navijači, ki na preostalih petih tekmah zahtevajo pet zmag in 14. ligaško zvezdico. Prav skrhani odnosi na relaciji Viole-Maribor so bile v zadnjih tednih najbolj pereča tema v slovenskem nogometu, a Milanič pravi, da je vse to zdaj preteklost.

''Dolgo smo v nogometu, v slačilnici imamo dovolj izkušenih igralcev, tako da tudi posamezniki, ki niso vajeni vseh pritiskov, dobijo njihovo pomoč. Pogovarjal sem se z igralci, kot se zmeraj. Kar se je zgodilo, smo pustili za seboj. Zdaj velja le zbranost, popolna usmerjenost na taktične zadeve, na vse, kar nas čaka v Celju in na veliko energijo, ki jo potrebujemo. Ni enostavno, a smo še bolj poenoteni. Vse skupaj nam bo dalo novo energijo, slačilnica mora biti močna ne glede na vse preizkušnje.''

Vijoličasti bodo poskušali na gostovanju prekiniti niz Celjanov in vpisati prvo od petih predvidenih zmag, ki jih želijo doseči do izteka letošnjega prvenstva. ''To nam lahko uspe z dobro igro, omenjeno zbranostjo in ustrezno energijo, z upoštevanjem nekaterih principov v igri, ki smo jih začeli izvajati, preden nas je cikel zaporednih tekem ustavil v treningu. Ta teden smo želeli izkoristiti, da bi ponovili določene zadeve, a se ni izšlo zaradi prilagajanja na vremenske razmere. V začetku aprilskega ritma smo bili boljši kot v zadnji tekmi, kar pa je bilo povezano s pomanjkanjem svežine. V Celju verjamem, da bomo spet na želeni ravni,'' je zaključil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.