Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 8. 2018,
16.25

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Gustavo Poyet Bordeaux

Petek, 17. 8. 2018, 16.25

5 let, 8 mesecev

Trener kritiziral vodstvo in si prislužil suspenz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Gustavo Poyet | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski nogometni prvoligaš Bordeaux je začasno suspendiral trenerja Gustava Poyeta po njegovem javnem verbalnem izbruhu, ko je podvomil o odločitvi vodilnih mož v klubu, ki so, kljub njegovemu nestrinjanju, prodali napadalca Gaetana Labordeja tekmecu Montpellierju.

Petdesetletni Urugvajec bo imel teden dni časa za ohladitev glave, čeprav predsednik kluba Stephane Martin ne izključuje možnosti razdrtja pogodbe z za zdaj še aktualnim trenerjem kluba po preteku suspenza.

Nogometaši Bordeauxa so se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, potem ko so izločili Mariupol s skupnim izidom 5:2. Kljub napredovanju pa z razmerami v klubu ni bil zadovoljen Poyet, ki je svoje nezadovoljstvo izrazil na novinarski konferenci po tekmi.

Poyet po tekmi bruhal ogenj

Tiskovni predstavnik kluba je želel prekiniti novinarsko konferenco, ko se je pojavilo vprašanje o Labordeju. A je posredoval Poyet, češ, da zgolj on odloča o tem, kdaj se bo novinarska konferenca končala, in nato nadaljeval. "To je bil moj najtežji dan v klubu. Sramotno je, kaj si je klub privoščil z Gaetanom Labordejem. Povedal sem jim, naj ga ne spustijo, dokler ne dobimo ustrezne zamenjave," je osuplim novinarjem dejal Poyet.

"Želim si govoriti z agentom, preden bom sprejel odločitev. Ne vem, kako se bo to končalo. Ali želim nadaljevati delo tukaj? Ne. Odločili so se proti moji volji, proti volji igralcev in navijačev. Zahteval bom pojasnilo od kluba, od lastnika ali predsednika. Povedali mi bodo v petek in videl bom, ali bom še vztrajal. Ali bom odstopil? Ne vem," je še dejal in vstal ter zapustil tiskovno središče.

Paul Pogba
Sportal Mourinho zanika spor: Prosim ne širite laži
Paulo Bento
Sportal Nekdaj je vodil Ronalda, zdaj bo glavni v Južni Koreji
Sportal Jan Oblak začel z remijem, Lovro Bizjak je debitiral v Rusiji
Ne spreglejte