mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 15.08.2018 13:15:29

ČUSTVENO SLOVO hrvaškega junaka in pravcata SRBSKA SRAMOTA ob njegovem odhodu! (foto)

Reuters
Tudi Danijel Subašić se je odločil za slovo od hrvaške reprezentance.

Gre za enega najbolj izpostavljenih junakov hrvaškega preboja do finala svetovnega prvenstva. V središče pozornosti se je spravil z odličnimi predstavami, z vztrajanjem med vratnicama kljub očitni poškodbi, s kljubovanjem Fifinim pravilom in večnim izkazovanjem spomina na umrlega prijatelja, na žalost pa tudi zaradi srbskega porekla. Na žalost zato, ker so nekateri posamezni hrvaški mediji in predstavniki javnosti to dejstvo izpostavljali na čuden način, srbski mediji in javnost pa na povsem neprimeren.

V Subašićevem slovesu ni niti kančka polemike, čeprav so nekateri na to namigovali. Njegov poslovilni zapis, ki je ganil in navdušil, si v celoti in originalu lahko preberete na tej povezavi. V skladu z ustvarjanjem nepotrebne napetosti med svetovnim prvenstvom pa so nekateri srbski portali tudi tokrat reagirali skrajno neprimerno. "Vsega mu je dovolj. Srb, ki je odpeljal Hrvate do finala, se je odločil umakniti," je svoj prispevek naslovil izjemno brani Kurir in zagotovo po več kriterijih prstopil meje dobrega okusa. 

Srečno, Suba! Vedno velik športnik in nikoli nekdo, ki bi dajal kakršenkoli razlog za nesmiselne polemike, ki so jih ustvarjali mediji. To pa dodajamo mi.    

Značke: subasic, hrvaska, srbija, slovo

Članki iz rubrike