Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 22.05.2018 15:20:25

Abramovič v velikih težavah: Britanci ga niso spustili na finale pokal FA, zdaj od njega zahtevajo ...

Profimedia
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič v velikih težavah.

Odnosi med Veliko Britanijo in Rusijo so se zaostrili po aferi z zastrupitvijo upokojenega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala, ki je medtem že okreval. Britanci so za domnevno zastrupitev z novičkom obtožili Rusijo, splošno znano pa je, da je Abramovič v dobrih odnosih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Abramoviču je vizum potekel konec aprila, še vedno pa mu ga niso podaljšali, čeprav gre za rutinsko birokratsko potezo. Ne Abramovičevi odvetniki ne britanski minister za varnost Ben Wallace zadeve ne komentirajo. Gre le za nagajanje, birokratsko zavlačevanje ali kaj resnejšega? Ob tem otoški mediji trdijo, da bo tamkajšnja oblast od Rusa zahtevala, da bo moral dokazati, kako je prišel do bogastva. Če mu to ne bo uspelo, mu vizuma ne bodo odobrili ...

S svojim zasebnim letalom je 51-letni Rus 1. aprila odpotoval v Moskvo, nato je obiskal New York, Monako in Švico. V soboto ga ni bilo med gledalci na finalni tekmi angleškega pokala med Chelseajem in Manchester Unitedom. Ker v preteklosti takšnih tekem nikoli ni zamujal, vsi domnevajo, da se še ni vrnil v London.

Abramovič, ki je bil med letoma 2000 in 2008 guverner sibirske ruske regije Čukotka, je na 13. mestu najbogatejših prebivalcev Otoka. Pod palcem naj bi imel dobrih deset in pol milijarde evrov.

Članki iz rubrike