Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 20.07.2017 13:39:47

IAAF prižgala zeleno luč še osmim ruskim atletom

Reuters
Mednarodna atletska zveza (IAAF) je osmim ruskim atletom dovolila nadaljevanje tekmovanja pod nevtralno zastavo za naslednjih 20 mesecev. Skupaj bo tako lahko pod nevtralno zastavo na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Londonu nastopilo 49 ruskih atletov in atletinj. Uradno ruska reprezentanca sicer ne sme tekmovati na SP.

Vzrok je ta, da je IAAF po objavi poročila leta 2015, češ da so se ruski športniki posluževali državno sponzoriranega sistemskega dopinga, Rusiji prepovedala nastope na njenih tekmovanjih. Ruski atleti niso smeli nastopiti niti na lanskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Med tistimi, ki bodo lahko nastopili avgusta v Londonu, je po novem tudi metalec kladiva Sergej Litvinov, peti s SP 2015 v Pekingu, potem ko je dopinški odbor IAAF ugodil njegovi prošnji. Zeleno luč za nastop pod nevtralno zastavo je IAAF prižgala tudi Sofiji Palkini (met kladiva), Aleni Lutkovski (skok s palico), Iliji Ivanjuku (skok v višino), Danilu Lisenku (skok v višino), Valeriju Pronkinu (met kladiva), Vladislavu Sarajkinu (hitra hoja) in Jekaterini Sokolenko (3000 m z zaprekami).

Značke: atletika, rusija

Članki iz rubrike