Deloskop izpostavlja: Sklepni večer 1. Filharmoničnega festivala baročne glasbe

Ljubljana, Slovenska filharmonija, dvorana Marjana Kozine, v petek, 30. 1., ob  19.30. Sklepni koncert 1. Filharmoničnega festivala baročne glasbe.

Objavljeno
29. januar 2015 13.19
S. G., Deloskoop
S. G., Deloskoop

Nastopa: Orkester Slovenske filharmonije. Dirigent in solist: Matej Šarc (oboa). Solist: Janez Podelsek (violina). Spored: G. P. Telemann (Uvertura v D-duru k Slavnostnemu oratoriju ob 100-letnici hamburške admiralitete, TWV 24:1;  Koncert za violino v A-duru, »Žabe«, TWV 51:A4; Suita v F-duru, »Alster«, TWV 55:F11; Suita v G-duru, »Čudaška«, TWV 55:G2; Koncert za oboo v D-duru, TWV 51:D5; Uvertura, združena s tragikomično suito v D-duru, TWV 55:D229).

V Slovenski filharmoniji bo nocoj ob 19.30 tretji, sklepni večer Prvega filharmoničnega festivala baročne glasbe. Občinstvo bo na koncertu s tematskim naslovom Čudaška lahko prisluhnilo ekstravagantnemu zvočnemu slikanju izpod peresa Georga Philippa Telemanna.

Ob orkestrskih suitah Alster, Bizarna in Uverturi, združeni s tragikomično suito, bo violinist Janez Podlesek izvedel Telemannov Koncert za violino v A-duru, imenovan Žabe. Matej Šarc, oboist in umetniški vodja festivala, ki bo tudi dirigiral Orkestru Slovenske filharmonije, pa bo solist v Koncertu za oboo v D-duru.