Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
169 20.08.2017 08:35:21

KAKŠNA PROVOKACIJA! Maribor uradno kuliso za ligo prvakov 'okrasil' z žaljivko proti Olimpiji! (foto)

Ljudski vrt se že pripravlja na povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, mariborski stadion že dobiva precej drugačno podobo. Bolj evropsko, a hkrati tudi precej žaljivo do ... Olimpije!

Uefina pravila so pač stroga in klub, ki igra v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov jih mora upoštevati. Tako recimo mora Maribor izpolniti številne zares visoke zahteve, ki jih Ljudski vrt sam po sebi ne izpolnjuje. Začenši z VIP prostori, novinarskimi prostori in tako naprej in tako dalje ...

In ker Ljudski vrt sam po sebi ne izpolnjuje vseh Uefinih zahtev, morajo vijoličasti precej improvizirati. Tako so recimo iz ene izmed telovadnic pod vzhodno tribuno naredili medijski center, ki so ga novinarji že preizkusili včeraj po tekmi med Mariborom in Krškim.

20170819_222940
V medijskem centru je postavljen ogromen oder, kamor se usedejo glavni akterji dvoboja ob novinarskih konferencah. In ta oder je nova domislica Maribora. Oziroma bolje rečeno - njegova poslikava je nova domislica vijoličastih. Oder krasi velikanski grb nogometnega kluba Maribor, čez cel oder pa so različni zapisi.

20170819_222921
In večina zapisov so različne mariborske parole ali pa pesmi Viol. "Naše barve so večne", "Dokler smo živi, ti nikoli ne boš sam", "Jaz ljubim Maribor, jaz ljubim Pohorje, jaz ljubim Ljudski vrt", "En klub, ena čast" in podobne parole so zapisane večkrat, med njimi pa ena izstopa. Zelo izstopa.

20170819_222927
"Zeleno je grdo" je zapisano večkrat. Misel, ki jo v mestu Maribor lahko vidimo na številnih grafitih in ki je torej prostor našla tudi na odru, okrašenem za najelitnejše svetovno klubsko tekmovanje.

Značke: maribor, liga-prvakov

Članki iz rubrike