Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
2 22.06.2018 16:32:09

Neymar z zvezdniško potezo za ZGRAŽANJE ali POHVALO? TOLE, kar si je privoščil nogometaš PSG-ja, morate videti (video)

Reuters
Neymar ostaja Neymar. Za Brazilcem se kadi pravzaprav na vsakem koraku, karkoli že stori. Njegova Brazilija je proti Kostariki zmagala z 2:0.

Proti Kostariki ob zmagi z 2:0 kljub zadetku za končni izid v 97. minuti ni blestel, daleč od tega. Najprej je želel sodnike prelisičiti z domnevno enajstmetrovko, ki pa jo je VAR upravičeno anuliral. Nato pa je po nešportni potezi dobil še rumeni karton. 

Toda to še ni bilo vse. Po zadetku Coutinha je opozoril nase še s cirkuškim vložkom, s katerim je preigral tekmeca. Mnogi so potezo označili za sijajno, mnogi pa so dejali, da je to podcenjevalno do Kostaričanov.

Kakorkoli že, mnenje si boste morali ustvariti sami. Za konec pa je Brazilec še malce zajokal. Po zmagi nad Kostariko v drugem krogu skupinskega dela. Kaj bo šele v kasnejših krogih. A na prvenstvu je treba skrbeti tudi za dober PR. 

No, skrbel je tudi za rekorde in statistiko, za reprezentanco je v 87 nastopu zabil že 56 zadetek, z zadetkom po 96. minutah in 49 sekundah pa je postal lastnik najkasnejšega zadetka v rednem delu svetovnih prvenstev po letu 1966. 

--------------------

Potek dvoboja

Tekmo v Sankt Peterburgu, na kateri sta vlogi četrtega in petega sodnika opravljala Slovenca Damir Skomina in Jure Praprotnik, so dobili Brazilci. Ti so se kljub izrazito večji posesti žoge dolgo mučili s Kostaričani, njihov odpor pa strli šele v izdihljajih tekme. Brazilci so zdaj pri štirih točkah in lepih možnostih za osmino finala - v zadnjem krogu jih čaka Srbija -, Kostaričani pa bodo proti Švicarjem igrali zgolj za prestiž, saj so že izgubili možnosti za med 16.


Brazilci so imeli v prvem polčasi pričakovano žogo precej več v svoji posesti, toda niso prav vedeli, kaj bi z njo. Kostaričani so se dobro upirali in jim preprečevali resnejše akcije, tudi zaključni streli so bili redki, nevarnih pa praktično ni bilo.

V 26. minuti so sicer prek Gabriela Jesusa dosegli zadetek, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 0:0, minuto pozneje je Keylor Navas ustavil Neymarja, v 29. minuti je Marcelo z 18 metrov meril malo premalo natančno, isti igralec pa je poskusil še v 41. minuti z 20 metrov, a izida mu ni uspelo spremeniti.

Najlepšo priložnost prvega polčasa pa so imeli Kostaričani, v 13. minuti je Cristian Gamboa lepo podal do Celsa Borgesa, žoga po njegovem strelu iz kazenskega prostora pa je zletela le malce mimo leve vratnice.

Kmalu po začetku drugega dela je bilo vroče v kazenskem prostoru Kostarike, toda Neymarju ni uspelo priti do žoge oziroma strela. Zato pa je v 49. minuti do strela z glavo prišel Jesus, toda zadel prečko, malce pozneje pa je do strela v kazenskem prostoru prišel še Philippe Coutinho, a je eden kostariških branilcev žogo preusmeril mimo vrat.

V 56. minuti je imel Neymar novo izjemno priložnost, ko je streljal z manj kot desetih metrov, a je Navas izvrstno posredoval. Dve minuti zatem je Navas moral posredovati po novem strelu Coutinha, v 70. pa še Casemira.

V 72. minuti je znova premalo natančno meril Neymar, potem ko je bil povsem neoviran na približno 20 metrih, v 79. minuti pa so Brazilci zahtevali enajstmetrovko, ko naj bi Geancarlo Gonzalez v kazenskem prostoru povlekel Neymarja, a se sodnik po pregledu z VAR ni odločil zanjo.

V 86. in 87. minuti sta od daleč neuspešno poskusila znova Coutinho in Casemiro, v prvi minuti sodniškega dodatka pa so Brazilci le povedli, potem ko Roberto Firmino v kazenskem prostoru z glavo podal do Jesusa, ta do vtekajočega Coutinha, ki je iz bližine zadel za 1:0.

V četrti minuti sodniškega dodatka je imel še eno lepo priložnost Firmino, a žogo iz bližine poslal precej mimo gola, že v sedmi minuti dodatka pa se je med strelce le vpisal tudi Neymar, ki je zadel iz bližine za končnih 2:0.

----------------------------------------

Brazilija- Kostarika 2:0 (0:0)

* Stadion Krestovki, gledalcev 64.468, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
* Strelca: 1:0 Coutinho (90.), 2:0 Neymar (90.).
* Brazilija: Alisson, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (od 68. Firmino), Casemiro, Coutinho, Willian (od 46. Costa), Jesus (od 90. Fernandinho), Neymar.
* Kostarika: Navas, Gamboa (od 75. Calvo), Gonzalez, Acosta, Duarte, Oviedo, Ruiz, Borges, Guzman (od 83. Tejeda), Venegas, Urena (od 54. Bolanos).
* Rumeni kartoni: Neymar, Coutinho; Acosta.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike