Šport
130 ogledov

Ose v pokalu EHF izločile Poljake

Aleks Kavčič
Velenjski rokometaši so se prebili v tretji krog kvalifikacij pokala EHF.

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za pokal EHF izgubili proti poljski ekipi Gwardii Opole z 21:23 (9:12). Ker se je prva tekma v Velenju končala s 26:22 za slovensko moštvo, se je Gorenje s tem uvrstilo v tretji krog kvalifikacija omenjenega pokala.

Velenjski rokometaši so v prvem polčasu zelo slabo izkoriščali svoje priložnosti v napadu. Do sedme minute so vodili, nato so vajeti v svoje roke vzeli igralci Gwardie. Sredi polčasa je Gorenje zapravilo dve priložnosti, da bi izenačilo na 6:6, tudi Poljaki pa prednosti treh golov (10:7, 12:9) niso znali povečati in pahniti tekmece v še večje težave.

Po devetih minutah igre v drugem polčasu je Gorenje izid poravnalo na 12:12. Nekaj trenutkov kasneje so Velenjčani še lažje dihali, ko so vodili, domača ekipa pa je vzela minuto odmora. V 44. minuti je Gwardia spet vodila z dvema goloma prednosti, pri 18:15 je imela priložnost, da znova izniči zalogo Velenjčanov s prvega srečanja. Matic Verdinek je novo upanje svojemu moštvu vlil, ko je zadel za 16:18, Ibrahim Haseljić je zatem poskrbel za 17:18, kmalu za tem pa je postalo jasno, da Poljaki ne morejo pripraviti presenečenja.

"Žal smo danes izgubili a vseeno temu napredujemo v naslednji krog tekmovanja. Dobro smo odigrali v obrambi a na drugi strani v napadu zapravili preveč priložnosti za lahke zadetke. Kljub vsemu nam je uspelo in sedaj čakamo na nasprotnika 3. kroga kvalifikacij. A ta tekma sedaj ostaja za nami, fokus je na tekmah, ki prihajajo. Preden se ponovno preizkusimo na evropskih igriščih, je pred nami težko gostovanje v Ribnici, ki bo zelo pomembno za našo ekipo. Mislim, da lahko s kvalitetno in borbeno igro osvojimo dve točki v Ribnici," je po tekmi dejal rokometaš Gorenja Darko Stojnić.

Aleks Kavčič je bil tako kot na prvi tekmi najboljši strelec Gorenja, tokrat je dosegel sedem golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.