pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

nu
nu
0 27.05.2017 08:50:47

Navijači vijoličastih, poglejte stran: Dolgo sem razmišljal o odhodu iz Maribora

Martin Metelko
Najboljši nogometaš po izbori igralcev Dare Vršič je končno razkril načrte za prihodnost. Navijači Maribora v tem trenutku raje zamižite.

Jasno je, da je bil 32-letni Apačan letos daleč najboljši nogometaš v plts. Maribor je z njim na pravem položaju dobil ogromno, a zdaj je vse bolj jasno, da utegne poleti veliko tudi izgubiti. V vašem in našem športnem časopisu smo že pisali, da je nadaljnje sodelovanje bolj kot ne misija nemogoče, zdaj pa je svoje k stvari pristavil še Vršič sam v intervjuju za Sportal.

vrsic nog-krsko-mb 1639 dw
Drago Wernig - TAKA

"Prišel sem do spoznanja, da še nisem prestar in da lahko še nekaj naredim v nogometu. Da lahko veliko pokažem tudi v tujini. Premorem dovolj kakovosti, samozavest je na najvišji ravni, zdaj popolnoma zaupam svojim sposobnostim. Če imaš to, se lahko zgodijo tudi takšni čudeži, da 32-letni nogometaš naredi dober prestop v tujino. Nogomet igramo zaradi denarja. Zakaj ne bi služil dobrega denarja?"

S tem je jasno, da mu Mariborčani ne morejo zagotoviti tega, kar bi si odlični vezist želel. Denar pa je prvi in za zdaj edini pogoj, kot je dejal. "Družino bom preživljal z denarjem, ki ga bom služil kot nogometaš, ne pa z drugimi stvarmi. Če bo na moj naslov prišla kakšna finančno zelo ugodna ponudba, potem država, kamor bi se preselil, ne bi imela velikega vpliva na izbiro. Je pa seveda res, da države, kjer je vprašljiva kakovost življenja ali pa je tam visoka stopnja kriminala, ne bi prišle v poštev."

dare vrsic gw
Grega Wernig

O odhodu iz Maribora pa je razmišljal praktično vseskozi. Krivec? Položaj na zelenici: Pošteno povedano, dve leti in pol sem razmišljal, kako oditi iz Maribora.Igral sem na položaju, na katerem je bilo zame nemogoče igrati. Blizu linij v zvezni vrsti. Dare Vršič na tem igralnem položaju pač ne more igrati. Zato se zahvaljujem strokovnemu vodstvu, da sem dobil priložnost, po kateri lahko spet uživam v nogometu. V nogometu sem v Mariboru užival eno leto, pogodba pa je trajala tri leta in pol.

Mnogi so mu v tem času očitali, da sploh ni poškodovan, ampak da je z mislimi že drugje in da je zato padel v nemilost snovalcev kadrovske politike v Mariboru, a je vse to vehementno demantiral. "Medijev sploh ne spremljam. Če je kaj pomembnega, izvem od prijateljev. Dejstvo je, da sem res poškodovan." 

Celoten pogovor z Daretom Vršičem si lahko preberete s klikom na to povezavo. 

Članki iz rubrike