Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2017,
17.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Natisni članek

legionarji Erazem Lorbek

Nedelja, 20. 8. 2017, 17.06

6 let, 6 mesecev

Prestopi 14.-20. avgust

Košarkarska tržnica: Zdovc in Američani, iz NBA v Evropo, Lorbek odhaja v Italijo, Fučka ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Na košarkarski tržnici je zanimivo tudi v tem tednu. Izkušeni slovenski center Erazem Lorbek, ki se mu je slovenski selektor Igor Kokoškov pred dnevi zahvalil za sodelovanje na reprezentančnih pripravah, bo prihodnji mesec treniral z italijanskim klubom Dinamo Sassari. Američan Norris Cole, ki je dvakrat osvojil ligo NBA, je postal nova okrepitev Maccabi Tel-Aviva. Jure Zdovc kupuje Američane. Jordan McRae leta 2016 osvojil ligo NBA, zdaj postal član Baskonie.

Z Jamesom osvojil ligo NBA, zdaj okrepil evroligaša

Jordan McRae je leta 2016 s Cleveland Cavaliers osvojil ligo NBA, v prihodnji sezoni bo nosil dres Baskonie. | Foto: Reuters Jordan McRae je leta 2016 s Cleveland Cavaliers osvojil ligo NBA, v prihodnji sezoni bo nosil dres Baskonie. Foto: Reuters Ameriški košarkar Jordan McRae je v zadnjih sezonah v ligi NBA igral za Cleveland Cavaliers.

Klub, v katerem je prvo ime LeBron James, je z njim marca 2016 podpisalo večletno pogodbo, nato pa ga kmalu poslalo v razvojno ligo. Ob povratku je dosegel kar 36 točk, sedem podaj in štiri skoke in postavil osebni rekord v ligi NBA, na koncu sezone pa se veselil šampionskega prstana.

McRae je bil član ekipe tudi v zadnji sezoni, vendar ga je klub 1. marca letos odpustilo. Zdaj je okrepil vrste Baskonie, pri kateri pričakujejo, da bo prvi strelec moštva v elitni evroligi kakor tudi v domačem prvenstvu.

Jure Zdovc je v svoje vrste pripeljal novega Američana. | Foto: Vid Ponikvar Jure Zdovc je v svoje vrste pripeljal novega Američana. Foto: Vid Ponikvar Jure Zdovc letos pogosto nakupuje v Ameriki

Nekdanji slovenski selektor Jure Zdovc bo v prihodnji sezoni vodil Cedevito iz Zagreba, svoje novo moštvo pa je okrepil z novim Američanom. Na Hrvaško je pripeljal 32-letnega Chrisa Johnsona, ki je v karieri igral tudi v ligi NBA za Boston, Portland, Minnesoto in New Orleans. 

Cedevita ima zdaj že štiri Američane.

Makedonci pripeljali dva Američana

MZT Skopje je v svoje vrste pripeljal ameriška košarkarja Daniela Jansena in Bretta Baileyja.

Gregor Fučka je prišel v vrste italijanskega prvoligaša. | Foto: Matej Leskovšek Gregor Fučka je prišel v vrste italijanskega prvoligaša. Foto: Matej Leskovšek

Fučka v italijanskih trenerskih vodah

V Sloveniji rojeni Gregor Fučka je vezan na Italijo, saj je zanjo igral kot reprezentant, zdaj pa se bo v italijanskem prvenstvu preizkusil tudi kot trener.

Postal je namreč pomočnik trenerja pri ekipi Pallacanestro Trapani, kjer je prvi mož stroke Ugo Ducarello.

Njegova glavna naloga bo razvoj igralcev, kar je v zadnjih letih tudi že počel.

Granger k Baskonii

Ameriški košarkar Jayson Granger se po dveh sezonah pri turškem Anadolu Efesu seli v Španijo, kjer je podpisal triletno pogodbo z evroligaško Baskonio.

Njegovo povprečje v elitnem evropskem klubskem tekmovanju je bilo v pretekli sezoni 9,7 točke in 3,9 podaje na tekmo.

Norris Cole se je z LeBronom Jamesom veselil naslova v ligi NBA. | Foto: Reuters Norris Cole se je z LeBronom Jamesom veselil naslova v ligi NBA. Foto: Reuters Cole se iz lige NBA seli k evroligašu

Ameriški branilec Norris Cole, ki ima veliko izkušenj iz lige NBA, kjer je igral za Miami Heat, New Orelans in nazadnje za Oklahomo City Thunder se je odločil za odhod k evroligašu Maccabiju iz Tel Aviva. V najmočnejši ligi na svetu je zaigral na 347 tekmah, njegovo povprečje pa je bilo 7 točke 2,7 podaje in 2 skoka v 23 minuath igre. Z Miami Heatom je celo osvojil dva šampionska prstana (2012, 2013).

Slaughter v Bologno

Nekdanji košarkar Real Madrida in v zadnjih dveh sezonah turške Darušafake Marcus Slaughter je postal novi član Vitrusa Bologne.

Z Real Madridom je leta 2015 postal tudi prvak evrolige.

Lorbek v Italijo

Italijanski kolektiv iz Sassarija bo v prihodnjih dneh začel priprave na novo tekmovalno sezono. Po pisanju uradne spletne strani kluba bo trener Federico Pasquini prihodnji mesec računal tudi na 33-letnega Erazma Lorbka.

Erazem Lorbek bo mesec dni, ko bo Sassari zaradi reprezentančnih obveznosti pogrešal Darka Planinića, treniral z italijanskim kolektivom. | Foto: Erazem Lorbek bo mesec dni, ko bo Sassari zaradi reprezentančnih obveznosti pogrešal Darka Planinića, treniral z italijanskim kolektivom.

Slovenec naj bi v prihodnjih dneh opravil zdravniške preglede, nato pa mesec dni treniral z moštvom, ki se bo od 20. avgusta pripravljalo na Sardiniji.

Lorbek bo tako v času odsotnosti Hrvata Darka Planinića, ki se s svojo reprezentanco pripravlja na bližajoče se evropsko prvenstvo in se bo klubu pridružil po EP, zapolnil vrzel na položaju centra.

Ljubljančan je v svoji karieri igral za mlajše kategorije Ježice in Olimpije, nato pa za univerzo Michigan State, Fortitudo iz Bologne, Unicajo, Benetton, rimski Virtus, CSKA in Barcelono, kjer je zadnjo klubsko tekmo odigral v sezoni 2013/14.

CSKA pripeljal ruskega centra

Alan Makijev se je z moskvoskim košarkarskim gigantom CSKA dogovoril za enoletno sodelovanje. Makijev, ki igra na mestu centra in meri v višino 210 cm, je v pretekli sezoni igral za Avtodor Saratov.

Emir Sulejmanović je nekdaj igral za Olimpijo in veljal za veliki up evropske košarke. | Foto: Vid Ponikvar Emir Sulejmanović je nekdaj igral za Olimpijo in veljal za veliki up evropske košarke. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji košarkarski up se vrača v Španijo

Emir Sulejmanović je slovenski košarkarski publiki dobro znan, saj je pred leti igral za Union Olimpijo, nato pa se je pri 18 letih odločil za odhod k Barceloni, kjer pa se njegova kariera ni nadaljevala tako, kot si je zamislil. Zdaj 22-letni v Bosni rojeni košarkar, ki je živel tudi na Finskem, je veljal za nadarjenega košarkarja, v zadnji sezoni pa je igral za Cibono. 

Zdaj se spet seli v Španijo, kjer bo igral za Fuenlabrado.

Ne spreglejte