Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
7 27.07.2017 18:01:49

ČUDNA SO POTA... Nekdanji kapetan Maribor Rene Mihelič se je odločil, kariero bo nadaljeval v ...

Grega Wernig
Potem ko je staro celino prepotoval po dolgem in počez, se bo otrok Maribora preizkusil še v Aziji.

Rene Mihelič je otrok Maribora, svoj čas je bil celo najmlajši kapetan v zgodovini vijoličastih in ko se je pred sedmimi leti ob zajetni odškodnini podal s trebuhom za kruhom na Portugalsko, se je zdelo, da je to le še en korak v razvoju, še en korak pri poti navzgor. Toda... Sedem let in sedem različnih klubov kasneje je v Indiji. Čudna so pota gospodova.

Nacional, Levski Sofija, Zavrč, Debrecen, Hapoel Raanana in Riga, staro celino je prepotoval po dolgem in počez, zdaj jo bo mahnil še v Azijo. Za sodelovanje se je 29-letni vezist dogovoril s klubom Chennaiyin, ki bo v prihajajoči sezoni igral v indijski Super ligi. »Tekom kariere sem igral v številnih različnih državah in po besedah trenerja ter klubskih mož se nogomet v Indiji hitro razvija, tako da komaj čakam, da postanem del tega procesa. Zahvaljujem se klubu in trenerju za izkazano zaupanje, upam, da bom navijačem prinesel veliko veselja,« pravi Mihelič, ki so mu zaupali dres s sveto številko 10.

Indija seveda (za zdaj) ni nobena nogometna Indija Koromandija, v očeh mnogih je to še vedno nogometna eksotika, v vsakem primeru pa se Mihelič nadeja – in mi z njim – da bo znova našel rdečo nit svoje kariere.

Pa še tole: Miheličev novi klub je že vodil Marco Materazzi. Tisti Italijan, ki ga je udaril Zinedine Zidane. Njegov šef bo indijski filmski zvezdnik Abhishek Bachchan. Trener John Gregory, nekoč je sedel na klopi Aston Ville. Stadion pa...? Ah, za samo 40.000 gledalcev. Samo...

Članki iz rubrike