Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
1.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

mladinska rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca EHF W19 EURO 2017 Slovenia

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 1.22

6 let, 6 mesecev

Evropsko prvenstvo v rokometu za mladinke, izločilni boji

Francozinje v Celju na strehi Evrope, Slovenke prehitele štiri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Francozinje so v Celju postale evropske rokometne prvakinje do 19 let, potem ko so v finalu ugnale Rusinje. Slovenija je osvojila 12. mesto. Slovenske kadetinje so se uvrstile na evropsko prvenstvo.

Francozinje so postale evropske prvakinje, potem ko so v finalu prvenstva, ki je potekalo v celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog, premagale Rusijo. Bilo je 31:26. Danska je osvojila tretje mesto po zmagi nad Madžarsko, poleg bronaste kolajne pa je športnemu svetu predstavila tudi najkoristnejšo igralko prvenstva Kristino Joergensen.

Slovenija je osvojila 12. mesto med 16 ekipami. Ekipa selektorja Bojana Voglarja je v prvem delu izgubila proti Črni gori in Danski, premagala pa Portugalke. Nato je premagala Srbijo ter izgubila proti Romuniji in Španiji. Zadnja je bila boljša za gol.

Pogled: Bojan Voglar, selektor Slovenije:

"Prikazane predstave na prvenstvu so naša realnost. Če bi imeli zdravo Nino Žabjek ali pa če bi imeli drugačen žreb, če bi s Črno goro igrali na drugi ali tretji tekmi, bi se mogoče lahko uvrstili med najboljših osem ekip. Vendar pa so ekipe, ki so uvrščene v zgornji del lestvice, premočne za nas, saj nismo navajeni tempa, ki ga narekujejo prvenstva." rokometna reprezentanca mladinke ep celje | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida
"Gre namreč za generacijo, ki je že blizu članski in v veliki večini reprezentanc igrajo dekleta, ki so že del članskih ekip v svojih državah. V vsaki generaciji se pojavljajo od dve do štiri igralke, ki bi lahko bile tudi igralke za članske ekipe in bi igrale v Evropi, vendar pa se morajo dekleta sama odločiti, ali bodo na prvo mesto postavila rokomet ali študij.

Radi bi se zahvalili rokometni zvezi, ki nam je omogočila dobre pogoje za delo pred začetkom prvenstva. Na prvenstvu pa nismo pričakovali, da bi nam kdo karkoli podaril, ampak da nas imajo za enakovrednega tekmeca in nam ne vzamejo odločilnih žog. S končno uvrstitvijo smo razočarani, a takšna je realnost."

Tekme Slovenije za razvrstitev od 9. do 12. mesta:

Slovenija : Srbija 29:22 (16:8)
Akalovič 5, Strnad 4, Fister, Vončina in Vučko po 3 za Slovenijo

Romunija : Slovenija 26:17 (13:12)
Helbel 5, Akalovič 4 za Slovenijo

Slovenija : Španija 28:29 (15:18)
Vučko 7, Helbel 5, Strnad in Fister po 4 za Slovenijo

Končni vrstni red:

1. Francija 2. Rusija 3. Danska 4. Madžarska 5. Nemčija 6. Nizozemska 7. Norveška 8. Črna gora 9. Romunija 10. Švedska 11. Španija 12. Slovenija 13. Hrvaška 14. Portugalska 15. Srbija 16. Makedonija

Trojna zmaga kadetinj

Rokometna reprezentanca kadetinj je s finalno zmago proti Poljski na evropskem prvenstvu druge divizije v Makedoniji opravila kar trojno delo. Zmaga z 31:30 jim je prinesla zgodovinsko slavje na premiernem tovrstnem turnirju, sebi in reprezentanci za njo pa je za leto 2019 zagotovila igranje med najboljšimi evropskimi ekipami.
Reprezentanca kadetinj si je zagotovila nastop na pravem evropskem prvenstvu. | Foto: Uroš Pihner Reprezentanca kadetinj si je zagotovila nastop na pravem evropskem prvenstvu. Foto: Uroš Pihner
Ema Hrvatin je po uvodni tekmi tudi v finalu postala najboljša posameznica tekme, dosegla je kar 12 zadetkov, in bila ob koncu tekmovanja še najboljša posameznica celotnega tedna. Uspeh je zaokrožila tudi Kaja Kolar, najboljša krožna napadalka turnirja.

Boris Čuk, selektor slovenske kadetske reprezentance: "Po prvenstvu bomo videli, kako bodo dekleta delala v klubih. Verjamem, da so zdaj dobila dodatno energijo in dokaz, da nekaj pomenijo. S še boljšim delom lahko v močnejšem tekmovanju naredimo še zelo veliko. Vsa dekleta, ki jih ni bilo z nami, lahko vidijo, da morajo trenirati, saj jih bomo še potrebovali."

Prejšnji rezultati:
Slovenija : Izrael 28:24 (11:13)
Kosovo : Slovenija 22:35 (8:13)
Islandija : Slovenija 15:28 (8:14)
Slovenija : Bolgarija 36:23 (18:8)

 

Ne spreglejte