Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
9 14.12.2017 16:49:26

NORO! Dih jemajoči podatek, ki priča, da je Pep Guardiola eden največjih vseh časov, če ne kar...

Reuters
Lahko ga obožujete, lahko ga sovražite, toda trenerskega mojstrstva mu nihče ne more oporekati. Številke namreč ne puščajo prav veliko dvoma, Pep je danes rekorder v treh najmočnejših ligah na svetu.

Manchester City je sinoči premagal Swansea in zabeležil še 15. prvenstveno zmago zapored, kar je nov rekord Premier lige. "V zgodovini Premier lige je bilo nekaj velikih, sijajnih ekip. Liverpool, pa Manchester United v času Fergusona, Chelsea z Mourinhom, a mi smo bili tisti, ki so kot prvi zabeležili 15 zmag v nizu. Vsekakor lep dosežek, ki pa ne bo pomenil nič, če na koncu sezone ne bomo osvojili naslova. Če ne bomo osvojili naslova bo le še en rekord, ki ga bo nekoč nekdo izboljšal," evforije ne želi zganjati Guardiola.

Slednji ima zdaj v lasti že tri podobne dosežke, 46-letni Katalonec se je namreč podpisal tudi pod najboljši zmagoviti niz v nemški Bundesligi in španski La ligi. Z Barcelono je nekoč nanizal 16. prvenstvenih zmag in seveda pri tem podrl rekord tamkajšnjega prvenstva. Njegovo oporečniki so mu sicer pod nos metali, da je enostavno zmagovati, če/ko imaš v ekipi Messija, Iniesto, Xavija... A da ni muha enodnevnica, je dokazal že na svoji naslednji postaji, ko je z Bayernom osvojil tri naslove nemškega prvaka, pri tem pa z 19. zaporednimi zmagami vmes enkrat postavil rekord Bundeslige. Črna pika, če ji lahko tako rečemo, je bila liga prvakov, kjer z Bavarci dlje kot do polfinala ni prilezel.

Nov izziv je poleti 2016 našel na Otoku, v bržkone najmočnejši oziroma najbolj izenačeni ligi na svetu. Šejk mu je dal v roke vrečo brez dna, v dobrem letu dni je za okrepitve zapravil silne milijone, toda po skromni prvi sezoni je zdaj Man City spremenil v stroj, ki melje. Stroj, ki je iz rok Arsenala izpulil rekord po številu zaporednih zmag in ki je v prvenstvo krenil z enim remijem ter 16 zmagami. Pred najbližjim zasledovalcem, mestnim tekmecem in starim prijateljem Mourinhom, imajo že 11 točk prednosti. Povedano drugače, zgoditi bi se moral manjši čudež, da Guardiola ne bi osvojil še Premier lige.

Guardiola je danes rekorder v vseh treh ligah, v katerih je deloval kot trener. Rekordpep ali Rekordiola, kakor vam je pač ljubše.

Članki iz rubrike