Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
13.01

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Sevilla UEFA liga prvakov Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 13.01

12 mesecev

Trener Maribora pred prvim gostovanjem v ligi prvakov

Oslabljeni Mariborčani z zamudo poleteli v seviljsko vročino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Darko Milanič | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši Maribora so danes s precejšnjo zamudo odleteli proti Sevilli, kjer jih jutri čaka prvo letošnje gostovanje v ligi prvakov. V Andaluzijo, kjer vladajo vroče poletne temperature, so odšli brez stebra obrambe Marka Šulerja.

Nogometaše Maribora v 2. krogu skupine E lige prvakov v torek ob 20.45 čaka tekma v Sevilli. Vloga glavnega sodnika na tej tekmi je pripadla Belorusu Alekseju Kulbakovu.

Z mariborskega letališča so Mariborčani zaradi okvare letala dopoldne s precejšnjo zamudo poleteli proti Sevilli, kjer bodo jutri termometri kazali prek 30 stopinj Celzija, kar je precej več od jesenskih temperatur, ki te dni vladajo v Sloveniji.

"Temperaturne razlike so velike, kar bo precejšnja težava. Razlika bo 15 stopinj Celzija, a tako pač je. To je dejavnik, na katerega se moramo pripraviti. Tudi vzdušje v Sevilli bo zelo vroče, čaka nas bučno navijanje s tribun, a to je to, česar smo si želeli. Zdaj smo tu in gremo prodati kožo čim bolj drago," je pred potjo v Španijo povedal Darko Milanič.

Kako se bo končal dvoboj lige prvakov med Sevillo in Mariborom?

  • Z zmago Seville.
    37,64 %
    166 glasov
  • Z remijem.
    28,57 %
    126 glasov
  • Z veliko senzacijo, zmago Maribora.
    33,79 %
    149 glasov
Oddanih 441 glasov

"Tekme se bomo morali lotiti odločno. Kot vsake druge tekme na najvišji ravni. Pokazati moramo neverjetno željo, da se predstavimo v odlični luči in igrišče zapustimo zadovoljni. Igramo proti favoritu skupine E, proti odlični ekipi, ki ima ogromno evropskih izkušenj," je še povedal trener Maribora, ki je v prvem krogu lige prvakov doma remiziral z moskovskim Spartakom (1:1). Sevilla je z 2:2 remizirala v Liverpoolu.

Na pot odšli brez stebra obrambe

Marko Šuler ni odpotoval v Španijo. | Foto: Vid Ponikvar Marko Šuler ni odpotoval v Španijo. Foto: Vid Ponikvar "Mislim, da je Sevilla glede na igralski kader in specifično igro, ki jo kaže, celo favorit skupine," je povedal Milanič, ki se bo moral na štadionu Ramona Sancheza Pizjuana znajti brez dveh poškodovanih branilcev dlje časa odsotnega Denisa Šmeta in Marka Šulerja, ki se je poškodoval pred tednom dni. Predvsem odsotnost zadnjega bo za Maribor velik udarec.

"Je pomemben člen našega moštva. Nanj smo se v Evropi močno zanašali. Ima izkušnje, hitrost in znanje. Zdaj bo priložnost tudi v ligi prvakov dočakal Jean-Claude Billong. Prvič bo zaigral in že takoj ga čaka moška tekma. Z njim sem se pogovarjal včeraj in se bom še danes. Hitro bo moral narediti preskok iz slovenske lige na višjo raven, na kateri si nekaterih stvari ne bo mogel privoščiti. Fant je zelo inteligenten in obvlada. Prepričan sem, da bo nalogi kos," je trener Maribora povedal o Francozu, ki je v Ljudski vrt prišel pred začetkom sezone in ravno na petkovi prvenstveni tekmi proti Aluminiju (3:2) dočakal tudi prvi gol v vijoličastem dresu.

Zanimivo, Dare Vršič, Luka Zahović, Martin Kramarič in tudi Martin Milec, ki so se prav tako ubadali s poškodbami, so odšli na pot.

Poskrbeti, da se bodo Španci vprašali: Kaj se zdaj to dogaja?

Igro Seville, ki je v soboto sploh prvič izgubila v tej sezoni, z 0:2 je klonila v Madridu proti Atleticu Jana Oblaka, so v strokovnem štabu Maribora dodobra analizirali, a o pomanjkljivosti Andaluzijcev Milanič ni želel govoriti. "Ko se pogovarjamo o klubu, ki igra na takšni ravni, je neprimerno govoriti o pomanjkljivostih. Gre za odličnega nasprotnika. Dobro smo se pripravili nanj. Našli smo način, kako se Sevilli postaviti po robu in upam, da bomo to tudi pokazali," je povedal.

Bodo Mariborčani poslušali svojega trenerja in presenetili nogometaše Seville? | Foto: Reuters Bodo Mariborčani poslušali svojega trenerja in presenetili nogometaše Seville? Foto: Reuters

"Čaka nas zelo zahtevna tekma. V to sem prepričan, saj je nasprotnik zelo kakovosten. Predvsem na začetku tekme nas bo pritisnil, nagajala nam bo tudi vročina, a to je pač liga prvakov. Najvišja raven nogometa. Morali bomo biti na res visoki ravni. Ne samo fizično, ampak tudi psihično in taktično. Ne skrbi me, da ne bomo. V preteklosti smo že večkrat pokazali, da znamo. Da smo lahko hrabri. Od fantov želim, da igrajo. Želim si, da bi imeli tudi mi žogo v svojih nogah in bi nasprotnika prisilili v to, da bi se začel spraševati, kaj se zdaj to dogaja," je načrt za uspeh v vroči Sevilli za konec razkril Milanič.

Ne spreglejte