Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2017,
22.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Celje

Sobota, 23. 9. 2017, 22.23

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Olimpija

Dušan Kosić še tretjič zapored 0:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Dušan Kosić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja in ljubljanske Olimpije so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Celjani so še tretjič zapovrstjo pod vodstvom Dušana Kosića igrali 0:0. Pred tem so takšen izid iztržili proti Mariboru in Krškemu, danes pa še proti Olimpiji, ki se je tako spet točkovno izenačila z Mariborom, a je sama na vrhu lestvice zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih. Na desetih tekmah so jih izbranci Igorja Bišćana prejeli zgolj štiri.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, prvo lepo priložnost pa so si pripravili v 19. minuti, ko se je po lepi podaji Ricarda Alvesa sam pred Metodom Jurharjem znašel Andres Vombergar, a se je celjski vratar izkazal.

Še bolj vroče je bilo v 40. minuti. Najprej je Alves z desne strani neposredno s prostega strela meril proti golu, Jurhar je žogo odbil do Nika Kapuna, ki je žogo poslal proti mreži, a jo je na golovi črti (gosti so menili, da je šla žoga čez njo) odbil Elvedin Džinić, nato pa je do strela prišel še Mitch Apau, a zadel prečko.

Celjani so bili najnevarnejši v 36. minuti, ko si je Rudi Požeg Vancaš 15 metrov od gola pripravil prostor za strel, toda žogo je ukrotil ljubljanski čuvaj mreže Rok Vodišek.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Dario Čanađija, ki je streljal od daleč, žoga pa je zletela malo čez gol. V 67. minuti so imeli gosti obetaven protinapad, a zadnja podaja Kingsleyja Boatenga ni prišla k pravemu naslovniku.

Tudi v naslednjih minutah so Ljubljančani pritiskali, si želeli priti do zadetka, toda pravega zaključka niso sestavili. Zato pa so bili blizu zadetka v 90. minuti Celjani, Amadej Brecl je z roba kazenskega prostora zadel prečko.

Celjani bodo v 11. krogu v petek gostili Domžale, Ljubljančani pa bodo dva dni pozneje gostili Gorico.

Olimpija : Celje 0:0

Stadion Z'dežele, gledalcev 500, sodniki: Kajtazović (Kranj), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače).

Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Žinko, Pišek, Pungaršek (od 67. Križan), Lupeta (od 88. Šušnjara), Požeg Vancaš, Dangubić.
Olimpija: Vodišek, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Čanađija, Tomić (od 66. Boateng), Kapun (od 86. Miškić), Alves, Savić, Vombergar (od 76. Benko).

Rumeni kartoni: Travner, Vidmajer; Kapun, Miškić.

Ne spreglejte