Umek je najboljši techno/tech house DJ na svetu

Tako menijo v Miamiju na Floridi, kjer je dosegel prestižno nagrado International Dance Music Award.

Objavljeno
17. april 2014 15.01
Posodobljeno
17. april 2014 15.15
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Umek, eden tukajšnjih najuspešnejših glasbenih izvoznih produktov, je v okviru glasbene konference Winter Music Conference, ki jo vsak konec marca organizirajo v Miamiju v ZDA, prejel prestižno nagrado International Dance Music Award, so sporočili iz njegove ekipe za stike z javnostjo.

Prejel jo je v kategoriji najboljši techno/tech house DJ, v kateri so bili ob njem nominirani še Richie Hawtin, Sven Vath, Tiga, Adam Beyer, Loco Dice in Joris Voorn.

Kot dodajajo, je bil ob razglasitvi nagrad v Miamiju, saj je nastopil na odmevnem Ultra Music Festivalu, a ga na podelitvi niso videli. Za nagrado je namreč izvedel šele na twitterju.

»Vabilo na podelitev je 'pojedel' moj spam filter, zato sem čisto pozabil na nominacijo in se fokusiral na nastope, nato pa so začeli deževati tviti s čestitkami. Kipec bom prejel po pošti, je pa kristalen, tako da se zanašam na pošto, da ga ne bodo polomili.«

Med nominiranci sicer ni bilo Carla Coxa, ki ob Umeku velja za enega najboljših DJ-jev v technu, bo pa zato ob Umeku kmalu vrtel v Sloveniji, saj bosta oba nastopila 17. maja v izolski Ambasadi Gavioli. Tandem bo s tem nastopom naredil uvod v skupno poletje, saj ju bo mogoče videti tudi na Coxovih znanih ibiških večerih v klubu Space, kjer je Umek reden gost vsako poletje.