Barcelona vnovič nemočna, Real zasluženo osvojil superpokal (VIDEO) 

Nogometaši Reala so se tudi na drugi tekmi španskega superpokala poigravali z Barcelono in jo dobili z 2:0. 

Objavljeno
17. avgust 2017 07.38
Posodobljeno
17. avgust 2017 07.38
FBL-ESP-SUPERCUP-REALMADRID-BARCELONA
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - Takšne premoči, kot jo je Real pokazal na dveh tekmah španskega superpokala proti Barceloni, ni pričakoval praktično nihče. Resda v Kataloniji že nekaj časa zvonijo alarmi, še posebej po odhodu Neymarja, a je skupna zmaga Reala s 5:1 vendarle presenečenje.

Drugo tekmo so Madridčani odprli tako, kot so prvo končali - s premočjo na sredini igrišča in fantastičnim zadetkom Lucasa Vazqueza vsaj s 25 metrov v četrti minuti, ki je skorajda že pokopal Barcelono. Zinedine Zidane je opravil nekaj menjav, mesto v prvi postavi so dobili Luka Modrić po odsluženi kazni, Marco Asensio in Lucas Vazquez, a se to pri kvaliteti igre Reala ni prav nič poznalo. Beli balet ta hip deluje kot dobro naoljen stroj, ki se je z Barcelono poigraval tudi na sredini igrišča, kjer so Katalonci dominirali v zadnjem desetletju.

Na levem krilu je bil odličen Marcelo, Karim Benzema je odličen pri spuščanju žoge in ustvarjanju prostora za soigralce, ki so bili tudi brez Cristiana Ronalda in Garetha Bala (bojda naj bi bil prestop v Manchester United blizu) zelo nevarni za gol Marca-Andreja Ter Stegna. Nalogo je v 39. minuti končal Benzema, Vasquez pa bi tik pred polčasom lahko povišal na 3:0, a je zadel okvir vrat. 

Drugi polčas je bil tako le še revialni obračun ekipe, ki leti po igrišču in ekipe, ki tone v sivo povprečje. Resda je bil Lionel Messi na drugi tekmi precej bolj živahen kot na prvi, z Luisom Suarezom sta dobro kombinirala na desni strani, a nista imela dovolj pomoči soigralcev za presenečenje ali vsaj častni zadetek na Santiago Bernabeu. 

Real lahko mirno pričakuje začetek prvenstvene sezone, Barcelona pa nujno potrebuje okrepitve. Po besedah športnega direktorja Pepa Segure naj bi bila dogovora s Philippom Coutinhom in Ousmanom Dembelejem blizu, a bo morala Barcelona, če res želi mlada napadalna nogometaša, porabiti skoraj ves denar, ki so ga prejeli ob prestopu Neymarja. Tudi drugi klubi namreč vedo, da so Katalonci v krizi, njihova blagajna pa prekipeva od denarja. 

Real Madrid - Barcelona 2:0 (2:0)

Vasquez 4, Benzema 39.