Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
2 21.07.2017 08:09:05

Mourinho matiral Guardiolo v dveh potezah. In dveh minutah! (video)

Reuters
V Houstonu sta se na pripravljenem turnirju pomerila mestna tekmeca Manchester United in Manchester City, zmage na prvem mestnem derbiju na tujih tleh v zgodovini pa so se na koncu veselili rdeči vragi. Za zmago z 2:0 sta se med strelce vpisala Romelu Lukaku in Marcus Rashford.

Novinec v dresu Uniteda, belgijski napadalec Lukaku, je drugič začel tekmo v prvi postavi in drugič zadel. Tudi njegov partner v napadu Rashford je prav tako v odlični formi, saj je na treh tekmah zadel trikrat.

Lukaku je za navdušenje navijačev Uniteda poskrbel v 37. minuti, ko je bil hitreje pri žogi po dolgi in globinski podaji. Z glavo si je podaljšal žogo mimo vratarja Edersona, jo pravočasno ujel in s strani poslal v gol. V 39. minuti je Rashford prišel do žoge na svoji polovici, jo dal Henrikhu Mkhitarjanu, Armenec je žogo popeljal na rob kazenskega prostora, na desni strani zaposlil mladega Angleža, ki je zabil.



Obračun je Houstonu je bil prvi mestni derbi, ki sta ga moštvi odigrali na tujih tleh. Ekipi sta se pred začetkom tekme spomnili na žrtve napada na koncertu v Manchestru 22. maja.

Prvič je za City igral novinec Kyle Walker, ki je pred dnevi iz Tottenhama prestopil za rekorden znesek, kar zadeva branilce. Prestop naj bi bil težek 57 milijonov evrov.

Značke: united, city

Članki iz rubrike