Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 21.03.2018 15:35:03

TOTTENHAM SEDI NA ZLATU! Cristiana Ronalda ni med 50, Jan Oblak na 31. mestu

Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappe, Harry Kane in Cristiano Ronaldo so po zapisih na Transfermarktu nogometaši z navjišjo vrednostjo. Mi pa vam na tem mestu ponujamo drugačen seznam in nič manj zanimiv.

Švicarski institut za nogometno statistiko in raziskovanje (CIES) je namreč objavil seznam nogometašev z največjo potencialno vrednostjo - torej, nogometašev, ki imajo največjo razliko med denarjem, ki ga je njihov klub plačal zanje, in njihovo današnjo tržno vrednostjo.

Po tem kriteriju je na prvem mestu napadalec Tottenhama Harry Kane. Anglež, ki ga želi v svoje vrste pripeljati madridski Real, je svojo kariero začel v londonskem klubu, tako da je njegova začetna vrednost v tej formuli nič, njegova današnja tržna vrednost pa po podatkih Švicarjev 198 milijonov evrov.

Tudi Lionel Messi Barcelone ni stal nič denarja, saj je njen otrok in je v člansko vrsto prišel iz njenih mladinskih vrst. Njegova današnja vrednost je ocenjena na 197 milijonov evrov, ki pa bo zaradi njegovih let iz meseca v mesec in iz leta v leto vse manjša.

seznam vrednost nogometasev


Da ima Tottenham v svojih rokah ogromni zaslužek, je jasno. Na tretjem mestu je namreč še en nogometaš tega kluba - Dele Alli, za katerega je londonski klub plačal sedem milijonov, po CIES-u pa je vreden 171 milijonov evrov.

Med prvih deset so uvrščeni še Antoine Griezmann (zaslužek 128 milijonov evrov za Atletico), Paulo Dybala (115, Juventus), Mohamed Salah (113, Liverpool), Marcus Rashford (112, Manchester United), Lorenzo Insigne (105, Napoli), Robert Lewandowski (102, Bayern) in Saul Niguez (101, Atletico).

Cristiana Ronalda ni med prvimi 50 nogometaši, saj je Real zanj odštel 94 milijonov evrov, njegovo trenutno tržno vrednost pa CIES ocenjuje na 140 milijonov. Zato pa je na 31. mestu slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, za katerega je Atletico odštel 16 milijonov, z njegovo prodajo pa bi lahko zaslužil 81 milijonov evrov.

Značke: jan-oblak, tottenham

Članki iz rubrike