Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 12.10.2018 20:17:25

Četa Primoža GLIHE OSTALA brez zmage in brez VELIKEGA TEKMOVANJA!

Jurij Kodrun
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v tekmi kvalifikacij za EP 2019 v Celju igrala neodločeno 1:1 (0:0) z Bolgarijo.

Slovenija - Bolgarija 1:1 (0:0)
* Stadion z dežele, sodniki: Farkas, Varga, Lemon (vsi Madžarska).
* Strelca: 1:0 Šušnjara (63.), 1:1 Jordanov (86.).
* Slovenija: Sorčan, Pišek, Stankovič, Brecl, Repas, Tučić (od 56. Šušnjara), Gliha, Lipušček, Brekalo, Vokič (od 83. Gnezda Čerin), Primc (od 78. Tijanić).
* Bolgarija: Naumov, Liaskov, Georgiev (od 80. Jordanov), Yomov, Karabeljov (od 65. Vutov), Krastev, Jusein, Milev (od 70. Stojev), Velkov, Hristov, Kostadinov.
* Rumeni kartoni: Tučić, Stanković, Šušnjara, Lipušček; Georgiev, Jomov, Vutev.
* Rdeč karton: /

Selektor Primož Gliha je pred predzadnjo tekmo kvalifikacij, na kateri bi z zmago še ohranil možnosti za drugo mesto in morebiten preboj med najboljše štiri drugouvrščene v vseh skupinah, ostal brez pomembnega aduta, saj je Jaka Bijol, ki se dobro uveljavlja v moskovskem CSKA-ju, po dogovoru med selektorjema odšel s člani na tekmo z Norveško.

Gliha se je pred tekmo zavedal, da ima njegova ekipa še možnosti za nadaljevanje kvalifikacij - prvo mesto je v tej skupini že dolgo rezervirano za Francijo -, a bi morala Slovenija v zadnjih dveh krogih nadoknaditi dve točki v primerjavi z Avstrijo, Poljsko, Bosno in Hercegovino, Slovaško in Norveško.

Slovenci so na začetku tekme pobudo prepuščali tekmecem, sami pa prežali na protinapade. Obramba je delovala trdno, vratar Grega Sorčan ni imel veliko resnega dela, Slovenija pa je bil najbližje zadetku v prvem delu po dveh hitrih protinapadih; prvega je po akciji Jana Repasa z močnim strelom končal Milan Tučić, strel z glavo je bil dober, a žoga je za las zgrešila gol; nekaj minut pozneje pa je Repas sam sprožil od daleč, vratar Bolgarije Daniel Naumov pa je žogo odbil v kot.

Pri Bolgari je bil najbolj nevaren Kalojan Krastev, a slovenska obramba je vse njegove poskuse brez večjih težav ustavila.

V drugem delu so Slovenci zaigrali napadalneje. Pritisk je obrodil sadove, v 62. minuti je bil tako zelo blizu zadetku Žiga Lipušček po strelu z glavo, ko je vratar Bolgarije žogo dobil v kot.

Prav po tem kotu pa so Slovenci povedli. V kazenskem prostoru je David Brekalo z glavo podaljšal pred vrata, žogo pa je prav tako z glavo z nekaj metrov v mrežo potisnil Luka Šušnjara, ki je v igro vstopil le sedem minut prej. Bolgari so protestirali, da je bil v prepovedanem položaju, a sodniki so gol potrdili.

Slovenija se je nato branila, ob koncu dvoboja pa spet prepustila pobudo tekmecem. Niso pa zdržali do konca, v 86. minuti so Bolgari imeli prosti strel, rezervist Tomislav Jordanov pa je tudi z nekaj sreče, ko se je žoga odbila od vratnice v gol, poskrbel za izenačenje, s tem pa zaprl Sloveniji vrata na SP.

Z razpletom današnje tekme si je Slovenija sicer že pred zadnjim krogom zagotovila drugo mesto v skupini, a 15 točk skorajda zanesljivo ne bo zadoščalo za preboj med štiri najboljše drugouvrščene ekipe, ki se bodo za zadnji dve mesti na EP merile v dodatnih kvalifikacijah. Na tekmovanje se bo neposredno uvrstilo devet zmagovalcev skupin.

Zadnjo tekmo bo Slovenija igrala 16. oktobra, ko bo gostovala v Franciji, ta na devetih tekmah ni izgubila niti točke.

- lestvica:
1. Francija      9  9  0  0  23:5   27
2. Slovenija     9  4  3  2  13:11  15
3. Kazahstan     9  2  4  3  12:13  10
4. Bolgarija     9  2  4  3  10:10  10
5. Črna gora     9  2  2  5  10:14   8
6. Luksemburg    9  1  1  7   6:21   4
Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike