Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.01.2017 22:55:39

S kom se bodo Slovenci udarili v osmini finala?

Grega Wernig
Islandska rokometna reprezentanca je v drugi tekmi 4. kroga skupine B svetovnega prvenstva v Metzu premagala Angolo s 33:19. Francija je z zmago proti Rusiji s 35:24 še naprej edina neporažena ekipa v skupini A, v skupini C pa se je Nemčija z zmago proti Savdski Arabiji z 38:24 na prvem mestu po treh krogih pridružila prav tako neporaženi Hrvaški.

Islandija je brez težav premagala najslabšo ekipo skupini B, z zmago pa je ohranila možnosti, da se uvrsti v osmino finala svetovnega prvenstva. Vprašanje o zmagovalcu dvoboja je bilo rešeno že v prvem polčasu, ki so ga Islandci dobili s 16:8. Ne glede na izida zadnjih dveh tekem so se z remijem Slovenije proti Tuniziji z golom Blaža Janca po duhoviti akciji v izdihljajih tekme v osmino finala uvrstili tudi že Makedonci, ki bodo v sredo igrali s Španijo, v zadnjem krogu v četrtek pa z Islandijo, za katero bo to odločilna tekma za napredovanje.

Norvežani so visoko premagali Brazilijo (39:26), s tem pa so si zagotovili drugo mesto v skupini, medtem ko bo o tretjem mestu odločala tekma med Rusijo in Brazilijo. Ena od teh dveh reprezentanc bo tudi nasprotnica slovenskih rokometašev v osmini finala. Če bodo izbranci Veselina Vujovića v četrtek premagali Španijo, bodo igrali s četrtouvrščeno ekipo skupine A, za zdaj je to Brazilija, v primeru poraza pa s tretjeuvrščeno ekipo. Trenutno je tretja Rusija, ki je bila proti aktualnim svetovnim prvakov brez pravih možnosti za zmago. Do prve zmage so danes prišli Poljaki, ki so tesno, s 26:25 premagali Japonce.

V skupini C je v zadnji tekmi tretjega kroga Nemčija, v prvem polčasu je dosegla 21 golov, visoko premagala Savdsko Arabijo, svojo odločilno tekmo za prvo mesto v tej skupini pa bo imela v zadnjem krogu, ko se bo v petek pomerila s Hrvaško. Nemci bodo v sredo igrali z Belorusijo, Hrvati pa s Čilom.

Samo enajst golov so videli gledalci v prvih 30 minutah tekme med Katarjem in Argentino, od tega le dva v mreži katarske reprezentance, ki je na koncu zmagala z 21:17. Tekmo sta sodila Slovenca Bojan Lah in David Skok. Katarci so se z zmago po treh odigranih krogih pridružili Švedom in Egipčanom, vse tri reprezentance imajo po štiri točke, z vsemi šestimi je na prvem mestu Danska, vse štiri ekipe pa so teoretično že uvrstile v osmino finala.

Članki iz rubrike