RITEM MLADOSTI

V Stožicah glasbeni spopad med Mi2 in Dan D: Kemija ni vprašljiva

Objavljeno 23. november 2017 09.07 | Posodobljeno 23. november 2017 09.10 | Piše: S. N.

Po lanskoletnem nepozabnem rock spektaklu s skupinama Siddharta in Big Foot Mama se letos tradicionalni Ritem mladosti vrača na mesto zločina z novo in s še bogatejšo zgodbo. 8. decembra bo v Stožicah na podoben način kot lani združil skupini Dan D in Mi2.

11. Ritem mladosti se po nepozabnem rock spektaklu s Siddharto in z Big Foot Mamo vrača na mesto zločina s še bogatejšo zgodbo.

»Z Dan D smo nastali in se uveljavili v istih letih, smo pa tudi prijatelji. Letošnji Ritem bo nadaljevanje lanskega, a gotovo lahko prijateljska benda, ki nastopita na velikem odru polnih Stožic, pripravita tudi kaj, kar bo nadgradilo nastop Siddharte x BFM,« pravijo fantje v skupini Mi2. Pri Dan D pa dodajajo: »Predlog za skupni nastop je bil zelo posrečen, saj se že dolgo poznamo in smo si v marsičem blizu. BFM in Siddharta sta veliki skupini. Mi iz malih krajev smo skromnejši, včasih pa zato tudi bolj iznajdljivi. Zato bomo vpoklicali še nekaj gostov, da nas malo iztirijo in prisilijo, da še bolj napnemo mišice.«

Tone Kregar iz skupine Mi2 je ob tem dodal, da so večkrat nastopali kot gostje enega in drugega benda. »20 let rastemo vzporedno, igramo na istih odrih, tako da kemija med nami ni vprašljiva, se pa prvič lotevamo ne solo koncertov na istem odru, ampak skupne zgodbe. Kar je izziv in popestritev rutine obeh bendov. Družili se bomo, poglabljali drug v drugega, vadili in verjamemo, da bo ven prišlo nekaj posebnega.«

Za podporo prihaja v Ljubljano tudi srbski S.A.R.S., prvič bo v Sloveniji nastopil berlinski 'hitmejker' Alle Farben, avtor radijskih in klubskih petard, kot so Little Hollywood, Please Tell Rosie, Supergirl, Bad Ideas in She Moves. Pridejo tudi mladi rockerji Joker Out, Challe Salle, za piko na i pa bosta poskrbela Nipke in Trkaj s svojim letošnjim hitom Sam gremo.

 

Deli s prijatelji