Španci do vrha napolnili kostariško mrežo (VIDEO)

Ponovno odprtje Lužnikov je z golom za zmago Argentincev z 1:0 pokvaril Sergio Agüero, sodil je Damir Skomina.

Objavljeno
12. november 2017 12.03
J. P.
J. P.

Malaga - Španska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi pred domačimi navijači v Malagi do vrha napolnila mrežo Kostarike in jo prepričljivo odpravila s kar 5:0 (2:0). Edina črna točka uspeha čete selektorja Julena Lopeteguija je bila poškodba Isca, ki je moral predčasno z igrišča v 65. minuti po udarcu v dvoboju s Kendallom Wastonom.

Kako se bo dvoboj razpletel, je nakazal Jordi Alba, ki je že v šesti minuti prvič poslal na hrbet tekmečevega čuvaja mreže Dannyja Carvajala, ki si klubski kruh služi prav v Španiji pri drugoligašu Albaceteju. Podal mu je 31-letni zvezni igralec David Silva, ki je bil prvo ime dvoboja, saj se je v drugem polčasu dvakrat v razmaku petih minut tudi vpisal med strelce.

Zadela sta še Alvaro Morata v prvem in Andres Iniesta v drugem polčasu. Gostitelji so tako iz desetih sproženih strelov v okvir vrat iztržili kar pet golov, Kostaričani so rokavice vratarja Kepe Arrizabalage ogreli enkrat samkrat. Statistika se je krepko na stran zmagovalcev nagibala tudi pri razmerju kotov (10:1) in prostih strelov (16:6).

Že pred tem so bili Makedonci v prijateljskem obračunu pred domačim avditorijem z 2:0 boljši od Norvežanov, medtem ko so Argentinci malce pokvarili ponovno odprtje moskovskega štadiona Lužniki, ki bo na svetovnem prvenstvu prihodnje leto gostil finalni obračun. Za zmago gostov nad Rusi z 1:0 je v 86. minuti poskrbel Sergio Agüero. Pravico je delil Koprčan Damir Skomina.