Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
12.31

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Mura Ante Šimundža Nik Lorbek Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 18. 10. 2018, 12.31

5 let, 6 mesecev

Mura pred tekmo z Rudarjem

Ali bo Fazanerija še tretjič zapored razprodana?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Po reprezentančnem premoru se bo v soboto nadaljevala Prva liga Telekom Slovenije. Na prvem srečanju se bosta udarila Mura in Rudar. Še posebej z nestrpnostjo tekmo pričakujejo Prekmurci, ki so pred reprezentančnim premorom kazali odlične predstave. Pri Muri hkrati upajo, da bodo še tretjič zapored razprodali Fazanerijo.

Mura je po 12 odigranih krogih na šestem mestu prvenstvene lestvice s 13 točkami. Na dvanajstih tekmah so bili Prekmurci trikrat uspešni, med drugim so ugnali tudi vodilni Maribor. A Prekmurcev proti Rudarju zagotovo ne čaka lahka naloga.

Ante Šimundža je pred srečanjem z Rudarjem previden. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ante Šimundža je pred srečanjem z Rudarjem previden. Foto: Mario Horvat/Sportida "Biti bomo morali zelo prisotni, mentalno in fizično na zelo visoki ravni, ker je Rudar na zadnjih tekmah popravil svojo igro in točkovno bero. V naših rokah je, da pred svojimi navijači iščemo pozitiven rezultat," je pred obračunom povedal trener Mure Ante Šimundža.

Mura je pred reprezentančnim premorom najprej ugnala Maribor, nato je remizirala z Domžalami. "Kar zadeva pozitivne rezultate pred reprezentančnim premorom, je pomembno, da je v reprezentančnem premoru tale mikrociklus, ki smo ga naredili, ustvaril malo bolj pozitivno vzdušje. Vse to je zdaj že zgodovina, vse to je že za nami, gledamo naprej. Vsekakor pa je delovna vnema zaradi tega pozitivnega rezultata oziroma dveh rezultatov, ki smo jih dosegli, še za kakšen odstotek višja," je po dobrih predstavah svojega kluba povedal Šimundža.

V prekmurskem klubu si želijo še tretjič zapored napolniti Fazanerijo. "Seveda nam lahko uspe. Če so kateri klub, katero mesto in katera lokalna skupnost pripravljeni podpreti svoj klub, je Murska Sobota zagotovo pravi naslov," je prepričan strateg Prekmurcev.

Milan Mandarić
Sportal Po veliki zgodbi, za katero je poskrbel Mandarić, ne želijo ponuditi še ene

Šimundža: Navijači so naš dvanajsti igralec

Upanje, da bo Fazanerija še tretjič nabito polna, imajo tudi nogometaši prekmurske ekipe. "Pozivam vse navijače, da nas v soboto pridejo podpret, saj je, ko je Fazanerija polna ali skoraj polna, nam igralcem veliko lažje na igrišču, daje nam dodatno energijo. Zato pozivam res vsakogar, ki ima čas, da si tekmo ogleda," je navijače na tekmo povabil nogometaš Nik Lorbek.

"Velikokrat sem že povedal, da so navijači Mure naš dvanajsti igralec, kar se kaže iz tekme v tekmo. Je pa obenem  Mura je bila razprodana na zadnjih dveh tekmah. | Foto: Mario Horvat/Sportida Mura je bila razprodana na zadnjih dveh tekmah. Foto: Mario Horvat/Sportida naša odgovornost, da njihovo pomoč nagradimo z dobrimi predstavami na igrišču," pravi Šimundža.

Lorbek je prepričan, da pomoč navijačev pripomore k boljšim predstavam nogometašev. "Te občutke je težko opisati, moraš jih občutiti, da jih lahko razumeš. Ponese nas. Če igramo dobro, se ta energija še stopnjuje in nam je res dosti lažje, počutimo se, kot da smo na igrišču v številčni prednosti. Neopisljivo," je sklenil 22-letni nogometaš.

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal Maribor maščeval Keka, Olimpija navdušila v BiH

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte