Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.01.2018 19:53:53

ACH Volley vse bližje četrtfinalu pokala Cev

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi osmine finala pokala Cev v Ljubljani premagali romunsko ekipo Arcada Galati s 3:0 (19, 23, 22).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 330, sodnika: Kovačević (Črna gora), Gudmundsson (Islandija).
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 14, Babkov 14, Kovačič, Purič 4, Pavlović 5, Satler, Pleško, Brulec 3, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik 11, Videčnik.
* Arcada Galati: Zahar, Suljagić 6, Miseikis 3, Filipov, Pascan 10, Despotovski, Bala 7, Ferreira 6, Gontariu 8, Majstorović, Spinu 2.

Trenutno tretjeuvrščena ekipa romunskega prvenstva je pred odhodom v Ljubljano zatrjevala, da ji državno prvenstvo pomeni več kot pokal Cev, to pa je dokazala s tem, da je v slovensko prestolnico prišla oslabljena. Manjkal ji je srbski reprezentant Nikola Kovačević, kar se ji je poznalo pri sprejemu. Ta je bil preslab, da bi lahko gostujoča mednarodno pisana zasedba pomislila na presenečenje. Ljubljančani so ves čas tekme držali niti v svojih rokah in si pred povratno tekmo, ki bo čez 14 dni, priigrali prednost. Predvsem pa so si dokazali, da so boljše moštvo, ki bi moralo zmagati tudi v gosteh, čeprav bodo morali za to najbrž pokazati nekoliko bolj prepričljivo predstavo, kar pa so zagotovo sposobni.


Gostitelji so sicer potrebovali nekaj časa, da so se znebili začetne negotovosti. Ob prvem tehničnem odmoru so zaostajali s 6:8, nato pa je servis prišel Diko Purič, posredno poskrbel za pet zaporednih točk in vodstvo 11:8. Gosti nato niso popustili, tekmecem so še naprej dihali za ovratnik, a dokler na servisno črto spet ni prišel Purić. Občasni reprezentant je imel spet odlično serijo "float" servisov, ki so preprečili gostom uspešno organizacijo napadov, svoje so dodali še servisi Petra Đirlića in blok. Ljubljančani so povedli s 23:18, niz pa dobili s 25:19.

Zanesljivo igro so iz končnice prvega prenesli v drugega in hitro prišli do vodstva s 4:1. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:11, nato pa so se v njihovo igro prikradle napake, sprejem ni več deloval, kot bi moral, posledično ne tudi napad. Gosti so se počasi približevali, potem ko so rešili dve zaključni žogi, pa so izenačili na 24:24. Dvakrat zapovrstjo so tudi sami imeli priložnost, da si priigrajo zaključno žogo, toda dvakrat jim je to preprečil blok Đirlića. Blok jim je zagotovil tudi vodstvo 2:0, prispeval ga je Dmitrij Babkov.

Tudi tretji niz je bil izenačen vse do končnice. Gostitelji so v njem sicer nekajkrat povedli za tri točke, nazadnje pri izidu 20:17, a Romuni so s tremi zaporednimi točkami izenačili. Nato pa je v ospredje spet stopil Purič, z dvema blok točkama je zagotovil domači ekipi tri točke prednosti. Prvo zaključno žogo je ACH priboril Đirlić, tekmo pa končal Jan Pokeršnik.

ACH je ves čas tekme igral v isti postavi, trener Zoran Kedačič pa je zagotovo najbolj pogrešal učinkovitejši napad.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike