Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2016,
12.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

nogomet

Torek, 6. 9. 2016, 12.59

6 let, 6 mesecev

Sodišče razveljavilo prisilno poravnavo FC Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Foto: Vid Ponikvar

Poskus prisilne poravnave koprskega nogometnega kluba se je po pisanju Primorskih novic zaustavil na višjem sodišču v Ljubljani. To je več kot mesec in pol po vložitvi pritožb dveh upnikov sklep razveljavilo in ga koprskemu okrožnemu sodišču vrnilo v novo odločanje.

Po poročanju Primorskih novic je drugostopenjsko sodišče upoštevalo ugovora upnikov, podjetja MM Šport ter nekdanjega trenerja Kopra in Olimpije Rudolfa Vanolija, da je treba ugotoviti, ali nogometni klub Koper spada med mikro družbe, za katere je dovoljena poenostavljena prisilna poravnava.

Sodišče bo preverilo sporni račun iz davčne oaze

Bistveni sta trditvi predsednika ljubljanske Olimpije Milana Mandariča, sicer pred začetkom prisilne poravnave največjega upnika, in Vanolija, da je 2,12 milijona evrov terjatev famoznega podjetja Swiss Sport Agency z Marshalovih otokov fiktivnih in neverodostojnih, nadaljujejo Primorske novice. Sodišče bo tako preverilo sporni račun iz davčne oaze.

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarič trdi, da je 2,12 milijona evrov terjatev famoznega podjetja Swiss Sport Agency z Marshalovih otokov fiktivnih in neverodostojnih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik NK Olimpija Milan Mandarič trdi, da je 2,12 milijona evrov terjatev famoznega podjetja Swiss Sport Agency z Marshalovih otokov fiktivnih in neverodostojnih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vsekakor smo prepričani, da imamo vse argumente za izvedbo poenostavljene prisilne poravnave. Te argumente bomo ponovno predstavili v postopku, ki se je po sklepu višjega sodišča vrnil na prvo stopnjo," je za Primorske novice pojasnil predsednik nogometnega kluba iz Kopra Valter Valenčič. Koprčani bodo po sklepu sodišča morali dokazati obstoj spornih terjatev.

Koprsko okrožno sodišče je sklep o začetku poenostavljene prisilne poravnave FC Koper sprejelo 1. julija. Dobesedno čez noč se je kot največji upnik kluba pojavilo podjetje iz davčne oaze, s čimer je postalo odločilno za uspeh poravnave. Ta je namreč uspešna, ko jo potrdi 60 odstotkov upnikov.

Nogometni klub Koper, ki nastopa v prvi slovenski nogometni ligi, od septembra 2008 s sponzorskim imenom Luka Koper, se uradno spopada z nekaj manj kot 3,5 milijona evri dolga. Razveljavljeni postopek poenostavljene prisilne poravnave naj bi bil le poskus vodilnih v koprskem klubu za očiščenje dolgov.

Ne spreglejte