stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.03.2018 18:09:59

Skakalnemu brkaču v Planici za rojstni dan torta in četrto mesto

Robert Johansson
alesfevzer.com
Tako kot ima svojega brkača smučarski kros, ima slovenski as tega športa Filip Flisar v smučarskih skokih tudi že precej uveljavljenega posnemovalca. Norvežan Robert Johansson pa ni znan le po košatih brkih, ampak se je letos lepo uveljavil tudi v vrhu svetovnega pokala in na olimpijskih igrah.

Tako od danes 28-letni športnik iz Lillehammerja ne zbuja več pozornosti samo zaradi videza, pač pa tudi zaradi rezultatov. Ima kup zmag z Norveško v ekipni konkurenci, prejšnji teden je dodal prvo posamično na letalnici v Vikersundu, seveda pa imajo posebno mesto tri letošnje olimpijske medalje iz Pyeongchanga; zlata z Norveško na ekipni tekmi in bronasti na obeh posamičnih.

A prvi tekmovalni dan v Planici je bil Norvežan v središču pozornosti pod planiško velikanko še zaradi nečesa: prav danes je namreč praznoval 28. rojstni dan, rojen je 23. marca 1990. V izteku mu je Robert Kranjec predal torto, ki je bila seveda v obliki brkov, gledalci pa so mu v angleščini zapeli še Vse najboljše.

"Lepo je tudi na tak način praznovati. Vesel sem, da se sezona končuje na tak način, da sem zadržal formo. Lepo je bilo," je po podelitvi priznanj najboljšim dejal Johansson. Sam je za las ostal brez zmagovalnega odra, saj je končal na četrtem mestu s poletoma, dolgima 245 in 227 metra, potem ko je bil še po polovici tekme drugi.



"Ne, nisem preveč razočaran. Zadovoljen sem s svojimi današnjimi skoki. Lahko bi bil malo višje, a ostaja mi še ena tekma v nedeljo, pa še ekipna tekma," je o razpletu dejal Johansson in pohvalil navijače: "Res je, navijači pripravijo super vzdušje. Tudi zato mislim, da je Planica pravi kraj za konec sezone."

"Letalnici sta različni. Tu si malo višje, potrebuješ večjo hitrost, pri nas v Vikersundu pa lahko letiš z manjšo hitrostjo, in ko si že skoraj na tleh, se lahko še malo dvigneš. Mislim, da je Planica nekoliko težja," je skušal najti primerjavo med obema velikankama, na katerih se končuje sezona 2017/18.

O tem, kaj si bo najbolj zapomnil v sezoni, ki se izteka, pa ni dal točnega odgovora: "Prezgodaj je še reči. Moral bom iti domov in 'odklopiti', preživeti nekaj časa brez skokov in malo razmisliti, potem bom morda lahko odgovoril na to vprašanje," je dejal Norvežan. In kaj pričakuje od še zadnjih dveh tekem v sezoni konec tedna - tu pa je bil res kratek: "Dobre skoke."

Članki iz rubrike