Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 19.09.2018 15:12:48

NISTE VEDELI! Poglejte, Lionel Messi je prvo sezono lige prvakov igral z DRUGAČNIM IMENOM (foto)

vszi
Lionel Messi piše razne zgodbe.

Ne samo da je začel novo sezono lige prvakov s sijajnim hat-trickom, Lionel Messi je še štirinajsto sezono tega tekmovanja zapored dosegel najmanj en gol, s čimer je na večni lestvici dosegel legendarnega Raula. Ob tem pa je svetovni splet obkrožila zanimivost, povezana z Messijevo prvo sezono v tem elitnem tekmovanju. Namreč s sezono 2004/2005, ko je bil prvi zvezdnik Barcelone Ronaldinho, Messi pa je bil prijavljen z nekim drugim imenom. 

Da, prav ste prebrali. In še dobro, da se lahko prepričate na lastne oči, sicer verjetno ne bi verjeli. V svoji prvi sezoni med evropsko elito je bil Lionel Messi prijavljen kot Luis Leonardo Messi, kar je resnično neverjetno, če vemo, da je nogometaševo polno ime Luis Andres Messi Cuccittini. Od kod torej ta čudna razlika? Nihče je ne zna natanko pojasniti, bojda pa izvira iz kombinacije dveh napak pri prijavi.

Pod točko ena je fantu dejansko nekoč bilo ime Luis Lionel Andres, v ranem otroštvu so ime Luis povsem opustili in izbrisali, a je v nekih papirjih očitno ostalo. Pod točko dve pa je mladenič napredoval tako hitro, da so ga komaj spoznali v mladi ekipi, ko je že zaigral za člansko. In tam je menda obstajal nekdo, ki je vedel, da fanta kličejo Leo in da je to okrajšava za nekaj daljšega. Leonardo se je bojda zdelo najbolj logično.  

messi

Značke: messi, liga-prvakov

Članki iz rubrike