Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 15.12.2017 12:01:48

LUKA in italijanska šala leta: To je DIOnčić, še dobro, da ni kot naš KUP DREKA! Še dobro, da Slovenec nima ...

Profimedia
Naši zahodni sosedi spadajo med najbolj navdušene nad slovenskim košarkarskim draguljem.

Posnetki Dončićevih mojstrovin po vsaki tekmi Reala preplavijo italijanske športne spletne strani. Prav poseben mojstrovine po četrtkovem el clasicu pa so Italijane povsem obnorele. Ogledi trojke 'Iz Ljubljane' in fantastičnega dvojnega preigravanja Francisca Claverja rušijo italijanske košarkarske rekorde, mojstri lige NBA vsi po vrsti močno zaostajajo, odzivi bralcev in nasploh uporabnikov italijanskega dela svetovnega spleta pa so naravnost fantastični.

Pri tem pa je našo (in ne samo naše) pozornost posebej zbudila šala, ki se je hitro razširili po italijanskem delu družabnih omrežij. 18-letnega fenomena Dončića so namreč začeli primerjati z najbolj izpostavljenim italijanskim športnim fenomenom, prav tako 18-letnim vratarjem Milana Gianluigijem Donnarummo. Italijani so prepričani, da gre za podobna svetovna super talenta, a v tem trenutku priznavajo, da je Dončić boljši na igrišču, predvsem pa boljši kot oseba.

Predvsem navijači Milana, a ne samo oni, so besni, ker se je Donnarumma že drugič v nekaj mesecih sprl z vodstvom Milana in navijači okrog pogodbe in prihodnosti, pa čeprav zasluži že neverjetnih 6 milijonov evrov na leto. Glavna krivda za te spore pa več kot očitno leži pri dejstvu, da je Donnarumma preveč navezan na svojega agenta, zloglasnega Mina Raiolo. Ko so torej vlekli vzporednice med Dončićem in Donnarummo, ki so ganavijači nazadnje javno razlgasili kar za kup dreka, so nastale imenitne domislice.

"To ni Dončić, to je DIOnčić. In še dobro, da ni kot naš kup dreka, temveč je ob vsem svojem norem uspehu še vedno videti kot običajen, skromen 18-letnik. Še dobro, da Slovenec za agenta nima Raiole, kajti potem bi bilo morda drugače. Ta bi morda pokvaril celo njega," se glasi ena od podobnih šal, ki so zaokrožile po družabnih omrežjih in v katerih je zagotovo še več kot pol pregovorne resnice ...   

Članki iz rubrike