testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 17.04.2017 22:40:53

Košarkarice Triglava zanesljivo v finale državnega prvenstva

Košarkarice Triglava so se z dvema zanesljivima zmagama proti ekipi Ilirije uvrstile v finale državnega prvenstva v košarki za ženske. Do zmage so na prvem polfinalnem srečanju prišle tudi Celjanke, ki so bile boljše od Konjic. Druga polfinalna tekma v okviru 1. SKL za ženske bo na sporedu že v torek, ko bodo Konjičanke lovile priključek.

Celjanke so zanesljivo prišle do vodstva v polfinalni seriji proti Konjicam. Gostje so Celjankam uspešno sledile le v uvodnih minutah, nato pa je razlika rasla iz napada v napad. Že do polčasa so si varovanke Damirja Grgića priigrale prednost 25 točk. Tudi tretji del tekme je minil v prevladi košarkaric iz knežjega mesta, ki niso popuščale niti v zadnjih desetih minutah. Dobre tri minute do konca srečanja so prišle do 100. točke, na koncu pa je na semaforju pisalo 108:54. Najboljša strelka tekme je bila košarkarica Konjic Katja Klančnik, ki je ob 23 točkah pridobile šest žog. Pri Celjankah sta bili najučinkovitejši Shante Evans in Andrea Marić z 18 točkami. Drugo polfinalno srečanje bosta ekipi že v torek odigrali v Slovenskih Konjicah.

Celjanke bi si z uspehom v Slovenskih Konjicah priigrale nastop v finalu. Aktualne prvakinje WABA lige poraza v državnem prvenstvu ne poznajo že vse od prvega kola rednega dela. "Z igro v prvi četrtini ne morem biti zadovoljen. Nato pa smo stvari postavili na pravo mesto in prišli do zaslužene zmage ter vodstva v polfinalni seriji," je dejal Damir Grgić, trener Athlete Celja. Stojan Fink, trener Konjic, pa je razmišljal: "Pred tekmo smo imeli cilj, da dosežemo določeno število točk. Dekleta so odigrala odlično tekmo, saj smo ta cilj krepko presegli. Čestitke nasprotniku za zmago."



V Ljubljani sta se na drugi polfinalni tekmi srečali ekipi Ilirije in Triglava. V prvem polčasu je bilo možno spremljati dokaj izenačeno tekmo, Gorenjke so si do glavnega odmora priigrale osem točk naskoka. V tretji četrtini so Triglavanke zaigrale še boljše in pred zadnjimi desetimi minutami vodile za 19. Dogajanje na igrišču se ni spremenilo niti ob zaključku in Triglav se je z zanesljivo zmago (75:50) uvrstil v veliki finale. Urška Žibert je v dresu kranjskega Triglava dosegla 19 točk, pri Iliriji pa je Anja Klavžar tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom (15 točk in 10 skokov).

Goran Jovanovič, trener Ilirije, je po tekmi čestital nasprotniku za zmago: "Čestitke Triglavu za zmago in uvrstitev v finale. Glede na vse rezultate v tej sezoni, so si Kranjčanke to tudi zaslužile. Danes smo odigrali zelo dobrih 29 minut in nudili Triglavu dostojen odpor. Kot na vseh medsebojnih srečanjih v tej sezoni smo znova doživeli mrk. Gostje so to s pridom izkoristile in nam ušle. Če bi na vseh medsebojnih srečanjih tekma trajala zgolj tri četrtine, v katerih smo igrali dobro, bi bili obračuni med Ilirijo in Triglavom zelo zanimivi."

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike