Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 6. 2018,
8.40

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 Argentina Jorge Sampaoli

Petek, 22. 6. 2018, 8.40

5 let, 10 mesecev

Drama v taboru Argentine, zvezdniki naj bi se po polomu s Hrvaško uprli selektorju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

2

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na eni strani velika evforija in veselje na Hrvaškem, na drugi strani žalost in razočaranje v Argentini. Slaba volja po bolečem porazu s Hrvaško je šla v taboru dvakratnih svetovnih prvakov tako daleč, da so igralci stopili do selektorja Jorgeja Sampaolija in mu predlagali, da zapusti stolček.

Zvezdniki Argentine so težko preboleli poraz s Hrvaško (0:3), ki bi jim lahko preprečil preboj v osmino finala. Čeprav so spadali med osrednje favorite za naslov prvaka, na zadnjem SP pa igrali v velikem finalu in izgubili proti Nemčiji (0:1), so v dveh nastopih na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojili le točko.

Lionel Messi
Sportal Po polomu Argentinci trepetajo zaradi Messija, selektor ga brani

Hrvaška si je s šestimi že zagotovila preboj med 16 najboljših, gavči pa niso več odvisni le od sebe, ampak tudi od razpleta drugih tekem v skupini. Zlasti današnje med Islandijo in Nigerijo, nato pa še tistih v zadnjem krogu, ko se bo Argentina udarila z afriškim predstavnikom, Hrvaška in Islandija pa bosta poskrbeli za evropski spopad.

Sportal Argentinci raztrgali selektorja, Messija in soigralce

Naj selektor govori, kar hoče

Stolček Jorgeja Sampaolija se nevarno maje. | Foto: Reuters Stolček Jorgeja Sampaolija se nevarno maje. Foto: Reuters Po poročanju TodoNoticias bi se lahko na zadnjem srečanju skupinskega dela, ko se bo Argentina pomerila z Nigerijo, zgodila sprememba na selektorskem stolčku. Igralci naj bi po ponižanju, ki so ga doživeli proti slovenskim sosedom, sestankovali in sklenili, da bi bilo najbolj primerno, če jih proti Nigeriji ne bi več vodil Jorge Sampaoli. Kritizirani selektor je po porazu s Hrvaško potožil, da igralci niso dobro razumeli njegovih idej.

To zvezdnikom, ki so po tekmi jezno oddrveli mimo novinarjev, ena redkih izjem je bil le Sergio Agüero, ni bilo všeč. Napadalec Manchester Cityja je odvrnil: "Naj govori, kar hoče." Za tem je nadaljeval pot proti izhodu s štadiona v Nižnem Novgorodu.

Argentina Hrvaška
Sportal Hrvati ponižali dvakratne svetovne prvake

Zadnji Argentinec, ki je zadel v finalu SP

Jorge Burruchaga je odločil finale SP 1986 v prid Argentini. Po izjemni podaji Diega Armanda Maradone je zadel za 3:2 proti ZRN. | Foto: Reuters Jorge Burruchaga je odločil finale SP 1986 v prid Argentini. Po izjemni podaji Diega Armanda Maradone je zadel za 3:2 proti ZRN. Foto: Reuters Igralci imajo svojega kandidata, ki bi jih lahko vodil proti Nigeriji. To je Jorge Burruchaga, nekdanji reprezentant in trener številnih argentinskih klubov, ki opravlja vlogo direktorja reprezentance. Star je 55 let in je zadnji Argentinec, ki je zadel v polno v finalu svetovnega prvenstva.

To je storil v 84. minuti finala SP 1986 v Mehiki, ko je gavčem zagotovil zadnji naslov svetovnega prvaka. Argentina je nato v finalu zaigrala še dvakrat (1990 in 2014), a obakrat izgubila z 0:1. "Imamo odlično ekipo, boljšo od vseh na svetu, prepričan sem, da je pred nami velik turnir," je razmišljal Burruchaga v pogovoru za Fifo pred začetkom prvenstva. Ko še ni vedel, da bo Argentina v dveh nastopih osvojila le točko.

Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video

"Sem jezen in razočaran. Vseeno imamo še možnost, da se uvrstimo v osmino finala. Zdaj smo odvisni od drugih, a še vedno upamo. Zdaj moramo čakati in skušati premagati Nigerijo," je po visokem porazu proti Hrvaški dejal Agüero, strelec edinega zadetka Argentine na tem prvenstvu.

Hrvaška je po Nigeriji (2:0) odpravila še Argentino (3:0) in si že zagotovila napredovanje v osmino finala, kjer bo nastopila prvič po 20 letih. | Foto: Reuters Hrvaška je po Nigeriji (2:0) odpravila še Argentino (3:0) in si že zagotovila napredovanje v osmino finala, kjer bo nastopila prvič po 20 letih. Foto: Reuters

V polno je zadel proti Islandiji (1:1), proti Hrvaški pa odigral 54 minut, nato pa s klopi s solznimi očmi spremljal razplet dogodkov. Tako kot številni navijači, ki kar niso mogli verjeti, da reprezentanca s tako kakovostnimi in dokazanimi igralci ni zmogla na igrišču pokazati več.

SP Mehika 1986
Sportal SP 1986: Če bi to naredil danes, bi šel v zapor
Ne spreglejte